Cikkek

Vér a véremből

"Nem sikerült, Michael! Tudni akarod miért? Mert már nem félek tőled! És te? Te félsz tőlem? Félsz meghalni Michael?" - Laurie Strode

Vér a véremből

 

Sziasztok Vadászok!

A mi családunk igencsak népesre sikerült, összesen hatan vagyunk testvérek. El sem tudom képzelni, hogy sikerült ezt összehozniuk az őseinknek, mondjuk nem volt annyi sorozat mint manapság, hogy lekösse őket. Na mindegy... azok közé tartozom, akik tudják vagy legalábbis kapizsgálják, milyen is a testvériség. Az biztos, hogy van jó és rossz kapcsolatom a testvéreimmel, de ha már rossz testvér kapcsolatról beszélünk, szerintetek kik a legrosszabb testvérpár?
Nekem egyből Michael Myers és Laurie Strode (Cynthia Myers) jutottak eszembe!

Történetünk ott kezdődik, mikor Michael először követi el az első fő bűnt. A hat éves kisfiú többször is leszúrja saját nővérét. Az eset után a fiú minden napját egy elmegyógyintézetben tölti, várva a napot mikor folytathatja a kis hobbyját.
15 évvel később jön el számára a szökés pillanata egy esős Halloween előtti éjszakán. Amikor kezelőorvosa, Dr. Loomis rájön, hogy betege megszökött a nyomába ered, hiszen tisztában van vele, hogy Michael maga a megtestesült gonosz.

Hát az egyik alanyunk meg is lenne, de mi van a másikkal, a kis Laurie-val?!

Cynthia Myers volt, a legfiatalabb a Myers gyerekek közül. Két éves korában történt a tragédia a nővérével. A kicsi szülei autóbalesetben elhunytak és Cynthiát gyermek otthonba vitték. A Strode család fogadta őt örökbe, és megváltoztatták a nevét Laurie Strode-ra. A lány teljesen elfelejtette a családját, így nem tudja ki is Michael.

A szökés másnapján a fiatal lány az iskolába tart és a kisfiú, akire vigyázni szokott is vele tartott. A lány apja utánuk szól, megkéri hogy a Myers ház kulcsát tegye a lábtörlő alá. A fiú megrezzen, mert hallotta a rémmeséket a házról, majd kissé riadtan elsiet. Laurie tovább sétál barátaival és az átlagos tini dolgokról beszélget velük. Ekkor még minden rendben volt, de a lány megpillant egy fehér maszkos férfit, aki épp őt bámulja! A teljesen mozdulatlan férfi a frászt hozta rá. Itt kezdődik a fájdalmakkal és meneküléssel teli élete.

Aznap többször is látta a rémisztő fehér maszkos alakot és minden alkalommal rettenetes érzés fogta el. Michael felbukkanása a lány barátainak a halálát hozta el sorban. Szerencsére Laurie kisurrant a halál karmából és kisebb sérülésekkel megúszta a pszichopata testvérével való találkozást, de Michael egyszerűen képtelen leállni. Mint egy gép, megállíthatatlanul hajtja húga megölésének vágya. Többször szúrták le, lőtték fejbe és szíven, de mégis mindig felállt és beakarta fejezni amit elkezdett.

A testvérpár életének ijesztően. brutális eseményeit éveken keresztül követhetjük nyomon egészen napjainkig. 1978 óta 13 epizód borzongat meg minket az egyik ikonikus horrorkarakterrel, Michael Myers-szel.

Szerintem elmondhatjuk, hogy ennél a testvéri kapcsolatnál nincs rosszabb.

Én Öcsi voltam! Ha érdekel bármi relikvia vagy szobor a film kapcsán keressétek Huntert. Legutóbbi videójában pont a kis pszichopata volt az egyik téma.

2021-10-22 Általános, Halloween, Michael Myers,