Cikkek

Vissza a Jövőbe

Gyerekként láttam először egy külföldi adón a Vissza a jövőbe című filmet, amely teljesen elvarázsolt. Akkor nem a történet vagy a színészi játék, hanem az időgép ultramenő látványa volt az, ami abszolút letaglózott. A csillogó ezüst fém színű futurisztikus Delorean azonnal álmaim autója lett. Kisebb maketteket magam is begyűjtöttem róla az évek során, de egészen addig hiányérzetem volt, amíg 2019-ben meg nem láttam az Eaglemoss modellépítős sorozatát. Szó szerint a nyálam kifolyt. És most pár évvel később, a De Agostininek hála, az első két számmal a hátam mögött, újra ugyanazt a gyermeki örömet érzem, mint egykor.

Vissza a Jövőbe

Talán a kapható legtökéletesebb DeLorean időgép-modellt dobta piacra az Eaglemoss, a hazai megjelenést pedig a De Agostininek köszönhetjük. Szinte lehetetlen tökéletes DeLorean időgép-modellt kapni, a legtöbb elnagyolt, ki nem dolgozott, vagy éppen egyáltalán nem hasonlító részletekkel kerül piacra. A De Agostini most ezen változtat, a legtökéletesebb Vissza a jövőbe időgépet dobják piacra 1:8-as méretarányban. Fantasztikus modelleket dobtak már így piacra, az utóbbi idők legsikeresebbike például a James Bond filmekből ismert Aston Martin DB5 volt, szintén 1:8-as méretben, működő kémkütyükkel.

 

A DeLorean időgépet a tervezők bevallása szerint egy valódi autó 3D-s szkennerrel való beolvasásával készítették, így az arányai tökéletesek, ebbe nem is lehet belekötni. A Brown doki által beszerelt alkatrészek, műszerek, kiegészítők és kábelek tökéletesek, valamint ahová lehetett, LED-es világítást terveztek, amiket a középkonzol időáramkör kapcsolójának oldalán lévő gombokkal hozhatunk működésbe, vagy a féklámpát a pedál lenyomásával. 

Ez az első alkalom, hogy Magyarországon elérhető ez a kiadvány! Az 1:8 méretarányú modell, tökéletes mása a filmtörténet leghíresebb autójának, a tudós Brown Doki által megalkotott időgépnek a Vissza a jövőbe c. filmben. Joe Walser, a DeLorean időgép világhírű szakértője felügyelete alatt készült. Tele apró részletekkel, mint a vezetékek, a tetőre szerelt lámpák, a fluxuskondenzátor, az időjelző áramkörök és még sok minden más.

 

Alapvetően a legelső filmes verziót építhetjük meg, de kiegészítőként jár hozzá a második epizódból ismert Mr. Fusion házi reaktor rendszer, valamint a repüléshez kifordítható kerekek. Az ablakok lehúzhatóak, a sirályszárnyas ajtók természetesen működnek, és még a fényszórók keretét is hajlítva tervezték, és ez így van jól, mivel ez egyik DeLoreanen sem egyenes.

Az igazi Delorean időgép! Vissza a jövőbe!

A De Agostini kiadó új, gyűjteményével most könnyedén megépítheted a legendás Delorean időgép 1:8 méretű élethű mását!

 

Most te is könnyedén visszarepülhetsz a jövőbe, a De Agostini új gyűjteményével, mellyel könnyedén megépítheted Brown tudós időgépének replikáját a Vissza a jövőbe című filmből. A modell a filmtörténelem mára híres autójának ügyes mása, Brown Doc tudós által a Vissza a jövőbe című filmben megalkotott időgépének. Joe Walser, a DeLorean időgép világhírű szakértője felügyelete alatt készült. A megépíthető modell tele van olyan apró részletekkel, mint például vezetékek, tetőre szerelt lámpák, fluxuskondenzátor, időzítő áramkörök és még sok más, melyek tökéletesen élethűvé teszik az 52,7 cm-es modellt. A részleteket gondosan, 1:8-as léptékben reprodukálta a kiadó.

 

Rendeld meg most a kiadó weboldaláról https://bit.ly/3wZvHjQ , használd a promóciós kódodat DELOREANPROMO és élvezd az előfizetéssel járó ajándékokat!

 

Minden lapszám világos utasításokat tartalmaz, amelyek pontosan megmutatják, hogyan kell elkészíteni a modellt, könnyedén lépésről lépésre. A modellkészítés folyamata nagyon egyszerű, könnyen követhető rajzok illusztrálják az összerakás menetét és nincs szükség más szerszámra, csak egy készlet csavarhúzóra és egy fogóra.

 

A magazinból megismerheted a Vissza a jövőbe című filmek készítésének történetét, bennfentesek által bemutatva. Az első lapszámban interjúkat olvashatsz a film készítőivel, megtekintheted Ron Cobb és Andy Probert legendás tervezők kivételes alkotásait, valamint Bob Gale író és producer visszaemlékezéseit olvashatod el a történetről.

 

A gyűjtemény megrendelhető a kiadó weboldaláról https://bit.ly/3wZvHjQ. Használd az egyedi promóciós kódodat DELOREANPROMO és élvezd az előfizetéssel járó csodás Delorean ajándékokat: 3 Delorean poszter, Delorean gyűjtőmappa, Delorean bögre és Delorean póló. A prémium előfizetők pedig kézhez kapják az ikonikus „Outatime” rendszámtáblát és egy kiváló minőségű vitrint is kapnak előfizetésük mellé.

 

A megépítésre váró Delorean tulajdonságai:

- 52,7 cm széles

- Nyitható ajtók - Az ajtók és a csomagtartó fedele is nyitható, így könnyen betekinthetsz a belső tér részleteibe. Az ajtókon levő lámpák a kinyitásakor felgyulladnak.

- REAKTOR REPLIKA- Az atomreaktor és az időgép alkatrészeinek pontos mása.

- MŰKÖDŐ FÉKLÁMPA

- MOTOR REPLIKA- A motorháztető a modell az eredeti DeLorean PRV V6-os motorjának replikáját rejti.

- MEGVILÁGÍTOTT IDŐJELZŐ ÁRAMKÖRÖK- Az időjelző áramkörök ki vannak világítva, és 1985. október 20-ra vannak előzetesen beprogramozva.

- FÉM KAROSSZÉRIA- A modell főként fröccsöntött fémből készült. 

- MŰKÖDŐ ELSŐ FÉNYSZÓRÓK- Nyomd meg a gombot a középkonzolon az eredeti DeLorean fényszórók bekapcsolásához.

- AZ IDŐGÉP MŰKÖDŐ LÁMPÁI- A középkonzolon lévő gomb megérintésével felkapcsolhatod az autót körülvevő élénk kék fényeket.

- MEGVILÁGÍTOTT MŰSZERFAL- A műszerfal, a sebességmérő és a műszerek is világítanak.

 

Az 1. lapszám az első elemekkel csak 190 forint!

 

Remélem Ti is kedvet kaptatok a kiadványhoz, én egészen biztosan végigviszem!

 

Én Ben voltam, sziasztok!

2022-06-08 Termékbemutatók, Általános, Back to the future, Bttf,