Cikkek

Sideshow Collectibles Hellboy Szamaritánus bemutató

„Az űr legzordabb vidékén Ogdru Jahad fenevadjai, a káosz hét istene kristálybörtönbe bújva várja, hogy visszafoglalják a földet és porig égessék a mennyet.”

Sideshow Collectibles Hellboy Szamaritánus bemutató

Köztünk járnak…

De vajon kik azok, akik köztünk járnak?

Látszólag mi emberek vagyunk az egyetlen értelmes lények az univerzumban.

De mi van, ha mégsem?!

Simán előfordulhat, hogy a kisboltban, ahova már évek óta járunk, a pénztárosnő valójában egy álarc mögé bújt tünde, a mindig csúnyán néző hentesmester egy troll, egy ártatlannak tűnő vásárló pedig egy B.P.R.D ügynök és persze ebből semmit sem veszünk észre.

Vagy ha mégis, és ezt az állításunkat közhírré tesszük, akkor egyből megbélyegeznek a város bolondja címével. Úgyhogy inkább a többség felveszi a szemellenzőt és elfogadja, hogy nem léteznek emberfeletti dolgok, mégis számtalan esetben látunk homályos felvételeket a Loch Ness-i szörnyetegről vagy épp a Nagylábról, esetlen a Chupacabra-ról, de vajon az okostelefonok idejében miért van az, hogy ezek a felvételek mindig „kaputelefon-minőségűek”?!

Vagy elfogadjuk az állítást, miszerint ezek a jelenségek csak a túlfűtött hangulatú vadászok, vagy vicces kedvű fiatalok műve vagy ha a bennünk élő gyermek még egy picit is hisz a mesékben, akkor a képek minőségét simán rávasalhatjuk a feljebb már említett B.P.R.D-re.

A B.P.R.D. (Bureau for Paranormal Research and Defence – Paranormális Kutató- és Védelmi Hivatal) feltett szándéka, hogy megóvjanak minket a nem hétköznapi fenyegetésektől. Ebbe az is beletartozik, hogy boldog tudatlanságban tartják a társadalmat.

Aki esetleg olvasta a néhány héttel ezelőtti Indiana Jones cikkemet, annak talán nem lehet új a téma, hogy Hitler és a nácik nemcsak a megszokott frontokon támadtak, hanem az okkult tudományokat is kutatták a nagyobb hatalom megszerzésének érdekében.

Az elveszett Frigyláda, a Végzet Lándzsája, a Szent Grál, démon idézések, alkímia… ezek mind-mind felkeltették Hitler érdeklődését és komoly erőkkel kutatott utánuk.

A fenyegetésre válaszolni kell, így alakult meg a B.P.R.D. és segítségükkel a világháború le is zárult 1945-ben.

De a harc azóta sem ért véget.

Hitler kutatásai csak a felszínt súrolták, hiszen a színfalak mögül sokkal nagyobb veszélyek is fenyegetnek bennünket.

Rejtélyes eltűnések, felderítetlen halálesetek, jelentések telepátiáról, pirokinézisről vagy azonosítatlan repülő tárgyakról, természetfeletti lények érzékelése…

Ezek a megoldatlan rejtélyek mind azt az érzést erősítik, hogy nem vagyunk egyedül a világban, létezik a mindenségnek egy olyan színtere, amit még eltakarnak előlünk.

A Paranormális Kutató- és Védelmi Hivatalt a második világháborúban alapította Trevor Bruttenholm Professzor a náci Németország elleni műveletek során feltárt különféle okkult fenyegetések leküzdésére.

A hivatal, amit elsőre mindenki nevetségesnek tartott, nagyon hamar kinőtte magát az amerikai hadseregből és sikeres működésének hála számtalanszor mentették még a világunkat a sötétség erőivel szemben.

Ilyen volt pl. mikor visszaverték a békaemberek invázióját vagy éppen, amikor meghiúsították a már rég halottnak hitt okkultista, Grigorij Jefimovics Raszputyin világhódító terveit.

Természetesen egy ilyen sikeres hivatal, akik az ismeretlent kutatják, nem ragadhatnak le ott, hogy csak embereket alkalmaznak. És így jön a képbe az egyik legsikeresebb ügynökük, Anung un Rama, ismertebb nevén Hellboy, vagy Pokolfajzat.

A démoni Hellboy története egészen 1617-ig nyúlik vissza, mikor is egy középkori boszorkány, Sarah Hughes percei már meg vannak számlálva, hiszen halálos ágyán fekszik. A boszorkány nem mindennapi hatalmát onnan nyerte, hogy szövetségre lépett a pokol egyik Hatalmasával, Azzael-lel. Az egyezség részét képezte egy gyermek, melyet Sarah hordott ki, de megszülni már nem tudta, ezért Azzael elvitte magával a pokolba, ott pedig a nő testét elégette, hogy pokolbéli gyermekük világra jöhessen.

A fiú megszületése után megajándékozta a „Végzet Jobb Kezével”, mely valójában egy rég eltávozott szellem - Anum - jobb keze, aki a Földet hívatott védelmezni.

Ez a kéz a kulcs, ami képes szabadon engedni a rettenetes szörnyeteget, Ogdru Jahad-ot, akinek egyetlen célja az élet elpusztítása.

Miután az apának, Azzael-nek meggyűlt a baja a Pokol többi hercegével, elküldte gyermekét és ráruházta hatalmát, míg őt magát jégbörtönbe zárták.

Hellboy életébe ezután a Második Világháború végén nyerhetünk bepillantást, ahol is az „Őrült Szerzetes”, Raszputyin megidézi őt, hogy a jobb kezét használva a világra szabadítsa a pusztulás magjait.

Az emberek szörnynek tartják, mégis őket védelmezi. Jobb karja maga a Pusztulás Kulcsa, de ő maga a világ megmentője. Hellboy története tartalmaz jót, rosszat miként bármelyik emberé, így szerintem egy igazán szerethető és hiteles karakter.

Az évek során megjelent sztorijai nyomán megismerkedhettünk különleges képességeivel, melyek közé tartozik az emberfeletti erő, a gyors gyógyulás és mindenféle tűzzel szembeni immunitás, de ősi és természetfeletti nyelveket is beszél és többek között komoly ismerője az ereklyéknek és ért a nekromanciához is.

A harcban nem csak különleges képességei segítik, néha sokkal hétköznapibbnak tűnő eszközöket is igénybe vesz, mint pl. a Jó Szamaritánust, amely egy túlméretezett, négylövetű forgótáras kézi fegyver.

Méretéből és súlyából adódóan akár ágyúnak is gondolhatnánk és nem is tévednénk nagyot.

Hellboy ikonikus pisztolyát a Sideshow Collectibles is megpróbálta sorozatgyártani, igen jó eredményekkel, hiszen tökéletesen sikerült rekonstruálni az eredeti fegyver kinézetét, még ha nem is lehet ugyanarra a célra felhasználni.

Bár, ha esetleg egy nem kívánatos démon vendégünk jönne látogatóba, azért megpróbálhatjuk fejbe vágni vele.

850 darabra limitált.

Méretei:

Magasság: 40 cm

Szélesség: 33 cm

Mélység: 30 cm

Súly: 8 kg

Anyaga: műgyanta, fém, fa, bőr

 

Kiállítását tekintve kétféle módon tudjuk variálni, elhelyezhetjük polcon, vitrinben a talapzatra állítva, vagy a talapzat alsó részét eltávolítva a felső kerek elemet a falra is rögzíthetjük.

Roppant igényes darabról van szó, mind kidolgozásában, mind festésében is rendben van.

Akár egy igazi pisztoly, fémből készült, a mozgatható alkatrészek, mint pl. a ravasz, a forgótár és a kakas úgy lettek kialakítva, hogy a funkciójukat könnyedén el tudják látni.

A Pokolfajzat által készített 8 db méretes lőszert tartalmaz a csomag, ebből 4 db „hagyományos” töltény és 4 db követő lövedék, melyek a LED izzónak köszönhetően bekapcsolás után élénk zöld színben hívják fel magukra a figyelmet s legalább annyira hatásosak, mint a szenteltvíz vagy a lóhere.

A töltényeket a fegyverbe betöltve és a talapzaton is egyszerre elhelyezhetjük.

A markolat valódi fából készült és helyet kapott rajta a hivatal címere is, az alján egy autentikus bőrfonattal.

A talapzat több részből tevődik össze, az alsó része egy a pokolból származó szikladarabot ábrázol Hellboy szimbólumával, a felső része egy piros kör alakú alkatrész, szintén a B.P.R.D jelképével.

 

A démoni pisztoly egymagában kiállítva is megállja a helyét, de ősellenségének, a mazochista kényszerbetegségben szenvedő Kroenen-nek a maszkjával közösen lesz csak igazán forró a helyzet.

Akinek esetleg ez sem lenne elég, ezek mellé begyűjthetik a tűzálló főhős életnagyságú mellszobrát, jobb kezét vagy akár teljes alakos szobrát is mind a címszereplőnek, társainak vagy az ellenségeinek.

Cheryl és Hunter

2021-05-16 Termékbemutatók, Hellboy, Kroenen, SideshowCollectibles,