Cikkek

Saga: Az élet teremtése

Az élet teremtése a képregényekben sok alkalommal és különböző formákban megjelent, de nekem egyből egy bizonyos képregény ugrott be. Ez a Saga!

Saga: Az élet teremtése

Sziasztok Vadászok!

Szólok előre, hogy (16+) tartalom következik! Tényleg. Csak saját felelősségre! A képeket is!

Vigyázat! Én szóltam!

Amikor Hunter kolléga meglebegtette, hogy mi lesz a hét témája az oldalon, erősen elgondolkodtam. Az élet teremtése. Milyen hangzatos téma. Szét is trollkodom gyorsan.

Az élet teremtése a képregényekben sok alkalommal és különböző formákban megjelent, de nekem egyből egy bizonyos képregény ugrott be, annak is egy bizonyos része. Nem robotok, nem feltámasztott dinoszauruszok, nem is valami tudós által teremtett mutáns szörnyeteg, esetleg valamiféle bibliai teremtéstörténet. Ezeknél sokkal izgalmasabb dolog. Képzelhetitek, nem sok képregény indul úgy, mint a Saga első része. Ugyanis ez a történet azzal kezdődik, hogy főszereplőnk világra hozza hibrid gyermekét. A szülés, minden gyönyörűségével együtt bemutatásra kerül.

Milyen szép is ez. Már a képregény borítója is árulkodó, ahol Alanna éppen a kis csecsemőjét szoptatja. Gyanakodhattam volna, hogy a Saga bővelkedik meztelenkedésben és naturalisztikus megjelenítésben. Igazi ponyva ez, szókimondó szövegekkel. A történetben megismerkedhetünk egy nővel és férfivel, akik különböző fajba tartoznak, és egy bolygó és a holdja között folyó háború közben egymásba szeretnek. Olvashatjuk megismerkedésük történetét, a vonzalom kialakulásától, az első csókon át, a gyermek megfogantatásáig (nem volt tervezett), majd megszületéséig.

A gyermek megszületése után az édesapa a köldökzsinórt a fogával harapja el (esküt tett, hogy nem húzza ki a tokjából a kardját). Tényleg kemény első pár oldalról van szó.

A gyermek születése fenséges dolog, látható is a képeken. Elég erős első panelnek, ahol a főhősnő az „Azt hiszem beszarok!” mondatot ordítja szülés közben, de kinek mit vesz be a gyomra. A latyakos bébi is jól mutat az édesapja kezében. A születés után, ahogyan az megszokott, a gyermeket meg is kell etetni, amikről ugyancsak részletes képeket rajzolt Fiona Staples.

Tehát nekem ez ugrott be az élet teremtése téma kapcsán.

Ha a Saga történetéről többet szeretnétek tudni, az alábbi linken elérhető egy korábbi blogos cikkem: https://tinyurl.hu/R7qB/

Update: a cikk megírása óta megjelent a 4. rész is.

A képeket a Saga 1. és 2. kötetéből fényképeztem (Pesti Könyv Kiadó, 2018.)

-Jimbo-

2020-01-21 Képregény, Saga,