Cikkek

A nevető Batman

„Amikor Bruce Wayne voltam, azt gondoltam, hogy kellő felkészülés mellett mindig nyerni fogok.  De tévedtem.  Egy véget nem érő háború csapdájába kerültem, és nem voltam hajlandó látni azt, ami nyilvánvaló. Ahhoz, hogy győzz, mindig újra és újra alkalmazkodnod kell, és képesnek lenned mindent kinevetni, ami korlátoz téged. Látod... egy Batman aki nevet... egy olyan Batman aki mindig győz! HAHAHAHAHAHAHAHA!” - A nevető Batman

A nevető Batman

A DC Multiverzumának 22-es Földjéről származó Batman története eleinte semmiben sem különbözött a köpenyes igazságosztó bármely más változatáétól. Gyermekként ő is ugyanúgy végignézte, ahogyan a szüleit hidegvérrel megölik egy koszos sikátorban, majd bosszút esküdve évekig edzette és képezte magát, hogy Batmanként leszámolhasson a gonosztevőkkel. Amikor Lex Luthor leszámolva régi életével úgy döntött, megpróbál jó útra térni és igazi hőssé válni, csak Batman volt az, aki ellenezte az Igazság Ligájába való felvételét, mert nem hitt abban, hogy ez az ember képes pozitív irányba változni.

A 22-es Föld Sötét Lovagja számára minden akkor fordult igazán brutálisan rossz irányba, amikor Joker iszonyatos léptékű gyilkosságsorozatba kezdett, ugyanis mint kiderült, az a vegyszer, amely egykoron átváltoztatta őt a bűn fakóbőrű vihogó hercegévé, lassan fel is emésztette és fájdalmas kínhalál várt rá. Ezért úgy határozott, hogy mielőtt feldobja a bohóccipőt, annyi embert visz át magával a másvilágra amennyit csak tud.

Olyan vérfürdőt rendezett, amelyet Gotham még nem látott. De nem csak ártatlan polgárokat mészárolt le elkeseredésében. Meggyilkolta Batman összes ellenségét, köztük a Pingvint, a Macskanőt, a Gyilkos Krokot és a Hasbeszélőt is, de a denevér barátját, Jim Gordont sem kímélte, akinek csapdát állított és savval szétmaratta az egész embert.

Joker elkapta Batmant is, de nem ölte meg, hanem egy kemény droggal megbénította a testét, míg Bruce elméje tiszta maradt. Így szemtanúja lehetett Joker ámokfutásának anélkül, hogy bármit tehetett volna azellen, hogy megakadályozza.  Joker lebombázott egy kórházat, majd rengeteg embert kínzott és gyilkolt meg a gyermekeik szeme láttára. A szülők kivégzése után minden gyereket megfertőzött a Joker méreg egy új változatával, visszafordíthatatlan testi és szellemi mutációkat előidézve ezzel. Tébolyában csak annyit mondott, hogy létre akarja hozni Batman és Joker hibridjeit, akik ugyanazt a traumát élték át, mint Bruce, de tébolyultak is, mint Joker. Bár ez szerintem a drog nélkül is bekövetkezett volna.

Batman szervezetéből lassan tisztulni kezdett a bénító vegyszer, és ahogy visszanyerte erejét, elkapta Jokert és kitörte a nyakát. De Joker pontosan így tervezte el! Utolsó leheletét, amelyet kilélegzett, egy minden korábbinál veszélyesebb drog járta át amelyet a bohóc a halála előtt nem sokkal vett be. A méreganyag tömény koncentrátuma teljes egészében Batmant érte és megfertőzte.

Két nappal Joker meggyilkolása után Batman és Superman beszéltek a történtekről.  Bár nem érzett bűntudatot, megerősítette, hogy nem tervezi, hogy a gyilkosságot rendszeres dologgá tegye.  Superman biztosította róla, hogy a S.T.A.R.  metropolisi laboratóriumi kirendeltsége beleegyezett abba, hogy gondoskodjon az összes gyerekről, akiket a Joker méreg fertőzött meg.  Amikor Superman megemlítette, hogy az egyik gyerek megharapta az egyik orvost, Batman egy olyan nevetést engedett, amely mindkettőjüket meglepte.

Egy nappal később Batgirl, Éjszárny, Red Hood és Vörös Robin a denevérbarlangban edzettek, és Bruce romló állapotáról beszélgettek. Bár mindannyian felajánlották, hogy segítséget nyújtanak a Denevérnek, amennyire csak tudnak, Bruce elutasított minden segítséget, sőt elárulta nekik, hogy azért hívta őket össze, mert tudta jól, hogy ők fogják majd elsőként észrevenni rajta a változást, és figyelmeztetni akarják majd a többi hőst, amit ő nem engedhetett. És ekkor Bruce olyat tett, amely minden jelenlévőt halálosan meglepett. Előkapott egy gépfegyvert és kivégezte a bajtársait, fogadott gyermekeit. Csak Damiant, a vér szerinte fiát hagyta életben, akit meggyőzött, hogy álljon mellé, és a véréből szintetizált méreggel átalakította őt is. A korábban Joker által megfertőzött gyermekek mindegyikét kiszabadította, és egyfajta magánhadsereget toborzott belőlük.

Egy héttel Joker halála után Batman megölte az Igazság Liga tagjait azokkal a szuperbűnözők által készített fegyverekkel, amelyet a hosszú évek alatt elkoboztak és elzártak egy bizonyos helyre. Supergirlt szintetikus fekete kryptonittal győzte le. A fekete kryptonite őrületbe kergette a lányt, aki így megölte az egész családját és barátait, majd Batman végzett vele is.

Batman a fekete kryptonitot gázformában betöltötte a Liga székhelyének levegőztető rendszerébe, elrabolta Superman fiát , Jont és feleségét Loist, majd arra utasította Clarkot, hogy hazudjon a családja szemébe és mondja azt nekik, hogy minden rendben lesz. Clark ezt visszautasította. Erre Bruce a fekete kryptonit egy szilánkját dobta Clark és Jon felé, majd végignézte ahogy ők ketten darabokra tépik a nőt, majd eztán egymás ellen fordulnak, és megölik egymást. Az egykori igazságosztó, Gotham sötét lovagjának , Bruce Wayne-nek az átalakulása így teljesedett be, és vált a nevető Batmanné.

 

Utoljára komornyikja, Alfred állt szembe vele, akinek majdnem sikerült legyőznie Bruce-t a denevérbarlang fegyverzetével, de Batman átejtette komornyikját, elfogta, majd hónapig bezárva tartotta. Alfred teljesen megtört, nem kicsit meg is bolondult, de Bruce elérte azt, hogy újra őt szolgálja.

 

A téboly és a káosz lassan felfalták ezt a világot, mire Barbatos, a Sötét Multiverzum egyik istene tiszteletét tette itt. Barbatos tökéletes fegyvert látott a nevető Batmanban, aki légióinak vezéreként végleges sötétségbe boríthatja majd a Multiverzumot. A nevető Batman átkutatta a párhuzamos világokat , hogy hozzá hasonlóan kifacsart lelkű Batman-alteregókat keressen, majd Barbatos támogatásával és seregével megindult a világok ellen.

 

Én Ben voltam, és ez volt a nevető Batman története. A galériában pedig találtok néhány igazán mosolyra fakasztó képet.

2021-05-31 Általános, Batman,