Cikkek

Walking Dead zombik

A héten jönnek hozzánk a szörnyek. Jaj, a szörnyek! No de nem a régi rajzfilmből ismert Büdi, Pálcika és Füli köszönnek be hozzánk, hanem olyanok, amiktől meghűl a vér az ereitekben! Kezdjük? Okés.

Walking Dead zombik

Sziasztok Zombivadászok!

Előre szólok, hogy +18-as tartalom következik, mind a képekben, mind a szóhasználatban.

A héten jönnek hozzánk a szörnyek. Jaj, a szörnyek! No de nem a régi rajzfilmből ismert Büdi, Pálcika és Füli köszönnek be hozzánk, hanem olyanok, amiktől meghűl a vér az ereitekben! Kezdjük? Okés.

Tudjátok, amikor régivágású szörnyeken kellett gondolkoznom, nekem a farkasember, a vámpírok, zombik, boszorkányok ugrottak be egyből. Hát képregényes is van egy pár ilyen, biztosan Ti is tudnátok mondani néhány példát. Mivel nagy Walking Dead fan vagyok, így nekem a zombik a kedvenc ilyen szörnyeim. A haláltól való félelem igazi megtestesítői. Próbáltam nektek néhány színesebb zombit összeszedni, hogy megismertesselek benneteket a Walking Dead világával. Nem is. Önkényesen válogattam a szerintem legmenőbbek közül.

SPOILEREKET TARTALMAZ A BEJEGYZÉS! ÉS A KÉPEK IS SZINTÚGY, SZÓVAL CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE! ÉN SZÓLTAM! TÉNYLEG!

A zombik a Walking Dead világában mind tök ugyanolyanok. Bugyuták, lassúak, és szeretik a nyers emberhúst. Kb. ennyi a sztorijuk. Itt be is fejezhetnénk, de nem fogjuk, mert minden zombinak van saját története, ha nincs, majd kerítünk neki. Képregényes és sorozatos zombikat is belevettem a válogatásba. Kezdjük is el.

Bicycle girl zombie (Bicajos lány)
A képregény és a filmsorozat egyik ikonikus zombija. Látható, hogy szegény ott lábatlankodik a biciklije mellett, és annyira elbutult, hogy elfelejtett biciklizni. Szóval szegény nagyon hülye. A képregényt az első 6 szám erejéig Tony Moore rajzolta, személy szerint én imádtam a rajzait. Charlie Adlard se rossz, de Tony rajzai fantasztikusan élők. Vagy halottak. Szegény Rick itt még alig ocsúdott fel a sokkból, már le is kell lőnie szegény lánykát. Kivel folytassuk? Meg is van.

Teddy Bear Girl Zombie (A kislány mackóval)
Rajongók közül ki ne emlékezne a legendás nyitójelentre, amikor a seriffhelyettes Rick Grimes találkozik a kismackót szorongató kedves kislánnyal. Eleinte azt hiszi, hogy egy szerencsés túlélővel van dolga, aztán amikor a kislány megfordul… Érdekes, hogy a sorozat első évadában a járkálók mutattak csökevényes emberi tulajdonságokat, így a kislány itt egy mackót vesz fel a földről, és második halálának pillanatáig szorongatja. Volt olyan járkáló, aki kővel akarta betörni az áruház kirakatának üvegét, emlékeztek? Elég feltűnő volt amúgy. Két szó, egy név: Frank Darabont, író és rendező. Ő volt az, aki így képzelte el a zombikat (egyébként teljesen szembemenve a képregénnyel).

Penny Blake
Személy szerint nekem a kedvenc karaktereim a főszereplőn kívül mindig is a gonoszok voltak a képregényben. Phil Blake, alias a Kormányzó is ilyen volt, aki azon felül, hogy akváriumban zombifejeket tartott, nem tudott megbékélni azzal, hogy a lánya meghalt. Ezért egy elzárt szobában láncra verte és levágott emberi testrészekkel etette. Persze a kis drágának nem volt elég jó a régi husi, neki csak a friss kellett. Látjátok a képen is, ahogy kiköpi az állott kaját, amit édesapja (eredetileg amúgy nem az, de az egy másik történet) egy moslékosvödörben tálal neki.

Shane Zombie
Rick legjobb barátja, és felesége titkos szeretője Shane Walsh, aki Rick ellen fordul a nő miatt. Viszont Carl Grimes, Rick akkor még igen kicsi fia megmenti apját, és egy laza nyaklövéssel leteríti Shane-t. Rick rájön, hogy mindenki fertőzött, és feltámad halála után, mindegy, mi történt vele. Ekkor eszébe jut halott barátja, aki éppen a neki ásott sírból kel ki, mint az illatos virágszál. Rick elintézi a zombit, majd lazán odaköpi, hogy még egyszer biztos nem foglak eltemetni…

Punk Rock Zombie
Akárhogyan is kerestem, nem találtam meg a képregényben a Punk Rock Zombiet (elvileg a 30. számban volt benne). Viszont a polcomon ott figyel a Mcfarlane Toys féle figura, így már hozhattam is nektek pár képet a levehető skalpos cukiságról! Ugye milyen szuper? Van hozzá gitár, leszakadó kar is, szóval minden adott egy bomlasztó bulihoz.

Pin Cushion Zombie (Tűpárna zombi)
Ugyancsak a képregényes figura széria része a tűpárna zombi. Szegénykémet megpróbálta az élet. Milyen izgalmas története lehet? Az biztos, hogy egy kifejezetten szívós darabról van szó, elég sok emberrel végezhetett, erre enged következtetni, hogy egy csomó szúró-vágó eszköz kiáll belőle, tehát a szerencsétlen áldozatai nem a fejére céloztak. Nyugodjanak békében.

Spike Zombie (Tüske zombi)
A filmsorozatból lehet ismerős ez a jómadár. Kicsit felturbózták a szeméttelep lakói a kis Spike-ot. Testét és fejét páncél védi és pengék állnak ki belőle, így majdnem esélytelen előle elmenekülni. Ricknek valahogy mégis sikerült.

Az utolsó zombi
Én neveztem el őt így. A képen látható, ahogy „Old Man Carl Grimes” kivégzi a Hershel (Glenn és Maggie fia) által cirkuszi mutatványként tartott egyik járkálót. Utána pedig még pereskedtek is rajta, hogy Carl térítse meg a zombi értékét a hisztis Hershelnek.

Rick Grimes Zombie
Én szóltam. Tényleg szóltam. Most már késő. Nos, a képregény végére közelebb kerülünk egy jobb világhoz, ahol már biztonságban élhetünk. Rick egy olyan világról álmodik, ahol már nem kell megölni azt, aki árt nekünk (ezért is börtönzi be Negant), és hogy erőszak nélkül is meg lehet oldani a problémákat. Rick ennek az eszmének válik az áldozatává, viszont hagyatékul egy jobb világot teremtett. A záró képsorok szerintem nagyon meghatóak, amikor is Carl a nagypapáról olvas mesét a kislányának, Andreának. Ricket egy a családja hatalmát féltő őrült fiatalember öli meg, másodszor pedig a fia kényszerül ezt megtenni. Nagyon megindító képsorok voltak ezek. Ennek a cikknek az írása közben is elöntenek az érzelmek.

Remélem tetszett a kis bemutatóm zombifalváról, láthatjátok, hogy hiába ugyanolyan málészájúak a zombik, azért az alkotók meg tudták variálni, hogy simán megér egy olvasást.

Ráadásként kaptok még két képet a Threezero Michonne’s Pet Zombie szettről. Ezeket Hunter bácsi bocsátotta a rendelkezésemre.

Sziasztok!
Jimbo

2020-03-03 Képregény, WalkingDead, Zombi,