Cikkek

Terminator T-X Sideshow bemutató

A fantasztikus 1:1-es T-X mellszobor bemutatója a Sideshow műhelyéből. Igazi mestermunka!

Terminator T-X Sideshow bemutató

„Meglehet, a jövő végleges. Nem tudom… Csak azt, amire a Terminátor tanított: Hogy sose adjam fel a küzdelmet és én sohase adom fel. A harc csak most kezdődik.”

A jövő egyre nagyobb súllyal nehezedik ránk. A jövő, amitől rettegek… az a nem is annyira távoli jövő, amikor majd egyszer a gépek fogják átvenni az uralmat az emberek felett.

Biztos vagyok benne, hogy sokatok elgondolkozott már azon milyen lenne, ha az általunk megalkotott robotok öntudatra ébrednének. Vajon barátságosak lennének vagy megpróbálnának minket rabigába hajtani?

Én az elnyomásra tippelnék.

Ha egy pillanatra belegondolunk, szinte biztosra vehetjük, hogy egy magasabb rendű intelligenciával felruházott „lény” nem fogja tűrni a szolgaságot. Ezzel egyenesen arányos a mi sorsunk, az elkerülhetetlen pusztulás.

Igencsak közkedvelt téma a filmiparban is. Csak hogy párat említsek, a leghíresebb filmek közül: előkelő helyet foglal el a szívemben a Mátrix és az Animátrix sorozat, utóbbi az előtörténetét meséli el a mozifilmeknek.

A másik nagy kedvencem a Vírus – Pusztító idegen, is helyet kap a listában. Kegyetlen és nagyon undorító film, gyenge gyomrúaknak nagyon nem ajánlom.

És végül, de nem utolsó sorban, a megunhatatlan és nagy úttörő: A Terminátor. Már azt sem tudom hány része van, de, hogy őszinte legyek, engem igazán szórakoztat, és nem bánom, ha kijön még vagy 100, én akkor is meg fogom nézni. A témában már láttam, és fogtam jó pár, Arnold Schwarzenegger által alakított T800 és T101 típusú szobrot és figurát.

De, amit most be fogok mutatni Nektek, na, az merőben eltér a korábbiaktól. Büszkén állíthatom, megvan az új kedvenc.

A heti témánk ugye az alternatív világok, eltérő idősíkok. Bár cikkem alanyát maguk a készítők és a producerek száműzték világunkból, – hiszen a második rész után újraindították a franchise-t és így az ő ténykedései semmissé váltak… – ezáltal ők maguk hoztak létre több, eltérő idősíkot.

A Terminátor 3 : A gépek lázadása című filmből jól ismert T-X változatot láthatjátok, akit Kristanna Loken színésznő alakított.

Amit tudni érdemes a T-X Terminátorról: extrém bevetésre tervezték, plazma reaktor meghajtású fedélzeti fegyver arzenállal van felszerelve, többek között nanotechnológiai injektorokkal.

Hogy az mit is jelent pontosan?

Ezen injektorok segítségével képes más gépeket irányítani, például egy egész flotta autót is az uralma alá tud hajtani, vagy akár egy másik Terminátort.

A harci váza megerősített páncélból készült, ellenáll minden külső támadásnak. A T-X gyorsabb, erősebb és intelligensebb a T-101-nél is. Arra programozták be, hogy végezzen minden kibernetikus organizmussal.

A sok pozitív képessége közül az egyik kiemelkedő, hogy polimimetikus, tulajdonképpen bármit leutánoz, amihez hozzáér. „Ő egy Antiterminátor Terminátor.”

Ezt a kedvesnek cseppet sem mondható, de annál félelmetesebb külsővel megáldott gépezetet a Sideshow Collectibles és Stan Winston saját stúdiója vállvetve készítette el, életnagyságú mellszobor formájában, tehát 1/1-es a méretaránya. Sorszám nélküli verzió, egyébként 750 darabszámra limitált.

Nagyon egyszerű összeszerelni, hiszen nincsen egy darab kiegészítő eleme sem.
Csupán ki kell venni a dobozából és már ki is tudjuk állítani.

A szobor éke a fénye. Mert igen, világít is ez a vonzó égi tünemény.

A robot hátoldalán találhatunk egy kapcsolót, melyet 3-féle állásba tudunk kapcsolni.
Értelemszerűen az egyik a kikapcsolt állapot. A második, amikor folyamatosan világít, ezenkívül még ki tudjuk választani az időzítő funkciót, amelynél a szobor magát lekapcsolja egy idő után.

Meglepetésként ért és egyben fejtörést is okozott, hogy nem volt a csomagban adapter, de kaptunk 4 db 9 voltos elemet.

Rengeteg időt töltöttünk azzal, hogy az interneten unboxing videókat kerestünk azért, hogy megtudjuk, hogyan kell bekapcsolni. Ez a próbálkozás kudarcba fulladt, semmi infó.
Majd egyszer csak, nagy nehezen rájöttünk, a módjára. Nem fogjátok elhinni… A talapzat alján a csuszásgátló pöttyöket kell eltávolítani, majd azoknak a helyén kicsavarozni és leemelhető lesz a fedőlap. Eztán helyezhetők be az elemek az aljzatba.

A filmben látottakkal megegyezően, hátborzongató kék fényt bocsát ki magából a szeme, az orra, a nyakánál végig és a fülrésze kétoldalt. A fülrész, vagy a halánték fényei nem is folyamatosan világítanak, hanem pulzálnak. Rendkívül kísérteties.

A fülében található áramkörös díszítés nappali fénynél nehezen kivehető, viszont a kék világításának köszönhetően, arra rálátásunk adódik. Ezen kis díszek egyébként a szobor egészén fellelhetőek.

A Terminátor első ránézésre különálló részekből lett összeépítve, és ennek az eredménye az, hogy bele láthatunk a koponyájába, amely belül üreges. Kiváló minőségi szobor, fémes fekete króm festése tökéletessé varázsolja az egész összhatást.

Keskeny talapzata, mintha csak a robot folytatása lenne, színben sem tér el tulajdonosától. Része egy adattábla, mely a film címét tartalmazza természetesen angolul.

Szerény véleményem szerint az ellenség organizmusai mindig félelmetesebbek. Pont a T-X maradt volna ki a szórásból? A T1000-es után egyből a dobogó első helyére került nálam női karakterünk.

 

Méretek:

  • Magassága: 39 cm
  • Hosszúsága: 18 cm
  • Súlya: 7 kg
  • Anyaga: műgyanta

 

Értékelés:

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/10 (nagyon stabil, szépen kialakított szobor).
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/10 (hátborzongató, nem szeretnék vele egyedül maradni éjszaka).
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/10 (mintha csak a tv-ből ugrott volna elő, azokkal a gonosz kék szemeivel pedig az őrületbe kerget).
2020-02-06 Termékbemutatók, Sideshow, Terminator,