Cikkek

Sylvanas Windrunner World of Warcraft bemutató

Ma egy rendhagyó bejegyzést hoztunk Nektek. Mégpedig azért lesz rendhagyó, mert ketten írjuk, Cheryl és én, Hunter.

Sylvanas Windrunner World of Warcraft bemutató

Sziasztok Vadászok!

Ma egy kissé rendhagyó bejegyzést hoztunk Nektek. Mégpedig azért lesz rendhagyó, mert ketten írjuk, Cheryl és én.

Most nem fogok foglalkozni a szoborral, csak a karakterről hoztam egy karácsonyi mesét, hogy fokozzam az ünnepi hangulatot, utána pedig Cheryl igazi profi módjára kitaglalja majd a szobor minden érdekes pontját. Higgyétek el, lesz mit nézni és olvasni.

Közületek bizonyára mindenki ismeri, vagy ismerni véli a Mikulást. De nem minden történet említi örömhozó, nagy szakállú, jóságos lényként, ahogy ez a mostani sem… HÁHÁHÁHÁ, akarom mondani HOHOHOHÓ

A gyerekeket tegyétek be a meleg takaró alá és csak akkor folytassátok az olvasást, ha felkészültetek a zord igazságra. Történetünk nem evilágon játszódik, hanem Azeroth mesés és varázslatos földjén.

Az ottani Mikulás nem viselte szívesen ezt a nevet és nem is manókkal dolgoztatott először… Nem viselt piros sipkát, szakállat és száncsengő helyett is csak az összecsókolózó pengék és a megkínzottak jajveszékelése kísérte útján.

Ajándékot sem nagyon vitt a fa alá, de ha azt nézzük, hogy gyakran még fák sem maradtan útjában, így ez talán nem is annyira meglepő. Egyetlen „ajándékot” adott jónak és rossznak egyaránt, a keserves halált és utána a még keservesebb élőholt öröklétet. Ugyanis bár rendkívül divatos és nagyon jó reklámfogás a piros sipka, eredetileg az Uralkodás Sisakját viselte inkább előszeretettel. Így nem kellett a manók munkáját semmilyen módon honorálnia, hiszen azok holtukban is követték.

Teltek-múltak az évek és újra közeledett a karácsony. A Mikulás egyre inkább úgy érezte, unalmasak az élőholtak és velük nem lesz képes piacon maradni a sok új menő gyártó mellett, így újabb munkaerő után nézett. Kipróbált többféle fajt, míg végül eljutott az elfekig, vagyis a manókig…

Az elfeknek nem állt szándékukban csatlakozni a Mikulás brigádjához, konkurencia ide, vagy oda. Miután több falu vidám, karácsonyi hangulatú felégetése sem hozta meg az elfek kedvét a munkához, a Mikulás éktelen haragra gerjedt és elhatározta, hogy ha neki nem hajlandóak dolgozni, akkor nem fognak másnak sem. Nehogy már valamelyik másik világcég átvegye a piac vezetését, így megindult a teljes offenzíva, persze ez is vidám hangulatban, végtelen sorokban rohamozó, ünnepi hangulattól ragyogó szemű élőholtakkal.

Az elf szakszervezet vezetője, történetünk főhőse a végsőkig ellenállt Mikulás akaratának és feltartóztatta annak munkásait.

Végül aztán Mikulás meg is ajándékozta egy szép mellpiercing-gel, keresztüldöfte rajta pengéjét.

Persze ezzel nem ért véget az ajándékok sora, volt itt népirtás, ház- és persze vár, várostűz és újabb toborzás a munkásosztály legkiválóbb sorába, az élőholtak közé.

Ezen kívül Mikulás megtartotta maga mellett a szakszervezetis vezetőt, mint főmanót, így az éveken át szolgálta is. Egészen addig, míg egy jól szervezett sztrájk után ki nem vezette az élőholtakat a zsarnok rabigája alól.

Hogy ez ne legyen elég, főhősünk egészen a végletekig merészkedett és rátörte az Északi Sarki gyár kapuit a Mikulásra, hogy az ottani munkásokat is felszabadítsa és kiharcolja nekik a betegbiztosítást, a fizetett szabadságot és a minimálbér fölötti fizetést. Mikulás ismét nagyon dühbe gurult és megpróbálta erővel leverni a kialakult sztrájkot és a szakszervezetis tagot, de az fölé kerekedett és még a menő kobakját is elvette és kettétörte. Így mivel munkavédelmi felszerelés híján nem maradhatott a munkaterületen, Mikulásnak távoznia kellett és győzött a szakszervezet.

És persze ezért hord manapság piros sipkát a Miki.
Folyt. köv.

Főbb szerepekben:

Mikulás – Arthas

Szakszervezetis vezető – Sylvanas

Ezután a remekbe szabott karácsonyi mese után következzen Cheryl elemzése magáról a szoborról.

 Szeretném megköszönni Hunter-nek ezt a csodás kis történetet, bár őszintén szólva én nem igazán tudtam követni a történéseket.

Folytassuk a sort Sylvanas egyik gondolatával, ami a bemutatott szobor dobozán angol nyelven is fellelhető.

„Én jártam a halál mezsgyéjén.
Én láttam a végtelen sötétséget.
Semmit sem mondhatsz,
Vagy tehetsz…
…Ami elrettenthetne.”

A Blizzard a saját műhelyében alkotta meg a World Of Warcraft világából származó hihetetlen karakter szobrát.

A szobor nem rendelkezik sorozatszámmal, így sajnos nem tudtuk kideríteni mennyire limitált darabról van szó, de tapasztalataink alapján legfeljebb 2000-3000 darabra saccoljuk.

A szobor közel 46 cm magas, ami nagyjából 1/5-ös, 1/6-os méretaránynak felel meg.

Sylvanas anyagát elsősorban műgyanta alkotja, ezen felül pár alkotórésze a könnyebb kezelhetőség miatt PVC-ből áll, az íj idege pedig egy gumiszerű, rugalmas anyagból készült.

Nem tudok szó nélkül elmenni a csomagolás profi kivitelezése mellett sem.

A Blizzard semmit nem bízott a véletlenre, minden tökéletesen be van csomagolva és a különálló részek külön tartórekeszekben lettek elhelyezve. Ezen felül pazar látványvilággal áldották meg az artbox-ot, igazán szemet gyönyörködtető.

De ugyebár, mindig a látszat mögött van a lényeg…

A szobor összeállítása után elénk tárul a csoda.

Mind kidolgozottságában, mind festésében is felveszi a versenyt bármelyik nagyobb, szoborgyártó stúdió munkáival.

Hosszú vizslatás után még mindig vannak olyan részek, amelyek meglepetést tudnak okozni. A bőr részek textúrázottsága a valódi bőréével vetekszik. A fémnek tűnő részek is tökéletesen tükrözik a valódi fém megjelenését.

Arcáról már messziről lerí, hogy felsőbbrendű faj szülöttje. Testének szürke árnyalata hűen tükrözi az egykori nemes tünde élőholt voltát.

Egész harci felszerelése fémes-lila színben pompázik. A páncélba elhelyezett mágikus drágakövek adnak egy kontrasztos hatást az outfit-jének.

Ha választhatok, hogy melyik pontja tetszik a legjobban a szobornak, akkor az a palástja lenne. Nagyon szépen vizualizálja, a harcok során mennyi megpróbáltatáson ment végig szegény ruhadarab, ahogy a káprázatos lilából átmegy egy elrongyolódott szétfoszlott sárgásbarna színbe.

Talapzata egy várrom lépcsőjét mutatja, melyet ugyancsak megrágott már az idő és a háború vasfoga. Valós hatást keltenek a kockakövek és a köztük előtörő moha is.

Bárhogy forgatom, egy szép alkotás tárul szemem elé, nincs benne kivetnivaló.

Talán csak a csizmába tudnék belekötni, ami szerintem színében és jellegében nem igazán passzol a teljes öltözethez, de ettől függetlenül igazi tünde lábbeli látszatát kelti.

 

Méretek:

  • Magassága: 45.7 cm
  • Szélessége: 30 cm
  • Hossza:  30 cm
  • Súlya: 3,7 kg
  • Anyaga elsősorban műgyanta, ezen felül pár alkotórésze a könnyebb kezelhetőség miatt PVC-ből áll.

 

Értékelés:

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/10 (teljesen stabil a kivitelezés).
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/10 (egy szemlét tartó nemes hadvezért láthatunk, hiba nélkül való).
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/10 (arckifejezése és szemei tükrözik a rengeteg szenvedést és a rendíthetetlenséget is).
2019-12-14 Termékbemutatók, Blizzard, Sylvanas, WOW,