Cikkek

Storm Collectibles Hulk Hogan bemutató

Hulk Hogan ismét zúz, a ringen belül és kívül is, egy fantasztikus szobor formájában!

Storm Collectibles Hulk Hogan bemutató

Hulk zúz vagy inkább zúzna, de nem tud, mivel nem Hulk, hanem Hulk Hogan.

Viszont Hulk Hogan is oda tette, amit oda kell, nem csak a konyhapultra…. Letett pár ellenfelet az asztalra, pontosabban a ring padlójára.

Na, de a viccet félretéve vegyük komolyabbra a figurát. Azt a figurát, ami ma terítékre fog kerülni.

A heti témához igazodva, aminek a tematikája jelen esetben szabadon válaszható volt, az én voksom a jó öreg Hulk Hogan-ra esett.

Terry Gene Bollea hihetetlen sikereket ért el a pankráció és filmes területen, egykoron fényes csillagként tündökölt a bajnokok égboltján. Habár úgy tűnik karrierje leáldozóban van, mégsem tűnik el a süllyesztőben. Ahogy anno a ringben, az életben sem hajlandó feladni.

A rajongók most fellélegezhetnek, biztos forrásból tudom, hogy a Netflix egy életrajzi filmet készít Hulk Hogan pályafutásáról és sztárrá válásáról.

Nem fogják elaprózni a dolgot, hiszen nem mást, mint a Thor-t alakító Chris Hemsworth-t kérték fel a szerep eljátszására. Remélhetőleg mikor sor kerül a forgatásra nem fog súlyfelesleggel küzdeni, az biztosan rosszul venné ki magát. A premierdátumról egyelőre, nincs információ sajnos.

Szinte megszámlálhatatlan győzelmei és vereségei közül egyet ragadnék ki, mikor a nagy Sziklával csapott össze, The Rock-kal, eredeti nevén Dwayne Johnson-nal. Bár a csatát Hulk Hogan elvesztette, kifütyülés helyett a közönség inkább istenítette. Nem tudom titkolni, hogy a Szikla az egyik kedvenc színészem a Baywatch óta. ???? Ennél fogva bakancslistára került a Pop Culture Shock által tervezett The Rock szobor bemutatása is. Igaz, az még várat magára, hiszen csak jövőre kerül a rajongók kezei közé.

A most bemutatott szobrot a kevésbé ismert Storm Collectibles dobta piacra Hulk Hogan- Hulkamania névvel. Terry fénykorában, mikor megnyerte élete első WWE Bajnoki címét, amely győzelmével megszületett a Hulkamania. Innentől kezdve már csak ezzel azonosították a híres pankrátort.

Mindössze 1000 darabot adtak ki belőle. 1/4-es méretarányú, 49 cm a magassága.

Anyaga műgyanta és PVC a talapzat.

A Hulk Hogan-t egy ikonikus pillanatban sikerült megörökíteni, amikor épp letépi magáról a pólóját. Különlegessége, hogy valódi „ruha” anyagból készült ugyanúgy, mint a térdvédői és „hogyismondjam”… a bugyogója is. Ha valakinek kedve támad a bőrébe bújni, akkor könnyen megteheti.

Pillanatok alatt lehet rendelni az internetről ehhez hasonló felsőruházatot.

Megjegyezném, hogy a szobor legszebb pontja egyértelműen a portré. Habár a kiadó még igencsak gyerekcipőben jár, olyan szinten sikerült lemásolni a Hogan arcvonásait, amely vetekszik a legjobb stúdiókkal is.

Aki nem ismerné főhősünket, könnyen azt hiheti, hogy egy igen beképzelt alakról van szó, köszönhetően annak, hogy a fejkendőjén és a pólóján is magát reklámozza.

De bizton állíthatom, hogy van is mire büszkének lennie. A tőle megszokott módon, feltűnő megjelenést kapott. A szőke hajának és „levédjegyezett” bajuszának színéhez passzoló sárga színben pompázik az egész alkotás. Csupán a vérvörös térdvédője töri meg a harmóniát.

Kidolgozottsága nagyon részletes, a duzzadó izmokon át a kidomborodó erekig minden nagyon szépen van ábrázolva.

Sárga fényes csizmájáról csak úgy verődik vissza a fény. Nem érinett volna rosszul, ha mondjuk a lábbelijét is valódi anyagból alkották volna meg.

A talapzata nagyon egyszerű, semmi felesleges csicsa. Az ikonikus felirat újra visszaköszön, ha mondjuk elfelejtettük volna ki is ő valójában.

Az egyetlen negatívum, amit tapasztaltam az mégpedig az illesztési pontok nem tökéletes találkozása. De a kiemelkedően jó portré ezért kárpótol.

Mindent összevetve nagyon rendben van az egész alkotás. Biztosan állíthatom, hogy bizalmat szavazok továbbra is a Strom Collectibles-nek.

 

Méretek:

  • Magassága: 49.7 cm
  • Szélessége: 28 cm
  • Hossza: 26 cm
  • Súlya: 4 kg
  • Anyaga műgyanta és PVC a talapzat.

 

Értékelés:

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/6 (Nem egy XM Studios minőség, de nem is annyira rossz a helyzet.).
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/8 (Nagyon látványos a stílusa.).
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/10 (szinte a megszólalásig hasonlít Hulk Hogan-re.).
2019-12-01 Termékbemutatók, HulkHogan,