Cikkek

Sideshow Lobo és Dawg bemutató

A heti sztárvendégünk egy jáger vagy nimród, azaz Lobo és hűséges ölebe, Dawg.

Sideshow Lobo és Dawg bemutató

"Napvilágon, sötét éjen,

Bűn nem marad észrevétlen!

Ki gonoszra szánja éltét…

Rettegje Zöld Lámpás bréjét!"

Elkezdődött a nagy vadászat, aminek főszereplője most kivételesen nem a mi Hunter-ünk lesz, hanem egy igazi könyörtelen gyilkos. Hunter hozzá képest egy földre szállt angyal, egy ma született bárány és még sorolhatnám reggelig…

E heti sztárvendégünk egy jáger vagy nimród, akinek a neve azt jelenti, hogy „a beleiden lakmározik, s ráadásul élvezi” azaz Lobo és hűséges ölebe Dawg lesz.

Lobo az univerzum egyik legerősebb s egyben utolsó megmaradt példánya a népének. A Czarnia nevű bolygóról származik. Egy igazi született gyilkos, képes volt a szülőbolygója egész lakosságát kiirtani.

Számos képességei között a legnagyszerűbb a „halhatatlanság”, nem csupán elvesztett végtagjait tudta újra növeszteni, de önmagát is képes regenerálni. Egyetlen sejt elég ahhoz, hogy saját klónját megteremtse.

Halhatatlanságának csak egy másik Czarnia-i vethet véget, de mivel a létszámukat 1-re redukálta, így nem maradt ellenfél, aki útját állhatná az önbíráskodásának.

Ezenkívül rendelkezik hatalmas erővel, emberfeletti gyorsasággal és állóképességgel, aminek köszönhetően sohasem fárad el, illetve még a víz, étel, levegő és alvás nélkül is remekül megvan.

Azt, hogy éppen melyik oldalon áll, a jókat segíti vagy éppen a rosszak táborát erősíti, azt éppen az aktuális kedve és igazságérzete határozza meg.

Így történhetett meg az, hogy egy képregény erejéig ő is felvehette a híres Zöld Lámpás címet. A mágikus gyűrű erejével létrehozott egy hatalmas férfi ivarszervet ábrázoló energianyalábot, melynek segítségével „elagyabugyálja” ellenfelét, Atrocitus-t.

Lobo-t is és Dawg-ot is a Sideshow Collectibles dobta piacra 1/4 -es méretarányban. A szobrokat önállóan külön-külön is ki lehet állítani. A különlegessége mégis az, hogy Lobo talapzatán található koponya helyére tudjuk illeszteni a „kiskutyáját”. Így pillanatok alatt kaphatunk egy felturbózott Lobo-s diorámát.

A regular változatból 2000 darabot kaphattak a gyűjtők, míg az exkluzívból csak 1000 darabot szórtak szét. A Dawg-ból pedig 1500 darabhoz jutottak hozzá.

Csak szerintem kicsit igazságtalan ez? ☹

Volt szerencsém mindkét fajtával találkozni, az exkluzív kiadás tartalmaz egy plusz cserélhető jobb kézfejet, mellyel egy lángoló koponyát tart.

A dobozok kibontása után szembesültünk azzal, milyen precízen lettek elhelyezve és becsomagolva a szobrok különálló részei. Ez elég nagy pozitívum, hiszen szerintem közületek jó páran szembesülhettetek már azzal, miután a megrendelt szobor megérkezett, kis meglepetés várt a doboz belsejében. És nem feltétlenül kellemes meglepetésre gondolok, hanem arra mikor darabokra törve, sérülten érkezik meg lakásunk új dísze.

Rengeteg cserélhető tartozékot kaptunk a csomagban. Lobo-t tetszés szerint két fejjel variálhatjuk. A rövid hajú, vigyorgós változattól a frász kerülget, első benyomásra kicsit gusztustalannak találom. Sokkal inkább kedvemre való a rasztás, szivarozós, komolyabb arckifejezéssel megáldott fej.

Kaptunk még a csomagban két cserélhető jobb kézfejet is. Alaptartozéka a csomagnak a hosszú fémlánchoz tartozó hatalmas kampó. Melyet a kezében tarthat, vagy ha az exkluzív kiegészítőt szeretnénk használni, akkor a kezére felcsavarva, a hátán átdobva, lelógathatjuk a bal oldalán vagy igazából akárhol, hiszen nem fix helyet foglal el Lobo-n.

Az extra kézfejről se feledkezzünk meg, egy prédájának a koponyája, amelyet éppen a tűz emészti el. Kifejezetten jóra sikerült az anyagválasztás és a festés. Egy jó megvilágításnak köszönhetően pontosan úgy néz ki, mintha ténylegesen lángolna.

Másik kezében egy hatalmas puskával várja szerencsétlen áldozatait.

Ezeken kívül kaptunk még jó néhány oldaltáskát, töltényrekeszt, melyeket Lobo övére tudunk felcsatolni. Azt, hogy éppen mennyit szeretnénk ráaggatni, azt a kedvünk határozza meg. Ugyanígy járhatunk el a fém nyaklánccal kapcsolatban is, a nyakába rakhatjuk, de nem kötelező.

A következő hatalmas pozitívum, az a Vadászunk ruházata volt. Valódi bőrből készült mellénye hihetetlenül részletgazdag. Pontosan úgy néz ki, mint egy igazi motoros dzseki. A hátán található egy szövet felvarró „BITE ME FAN BOY”, ezt a fémszegecsek teszik még rosszfiúsabbá.

Bőrből készült még a nadrág, az öve és a csizmájának néhány kiegészítője is.

A szobor festésében semmi kivetnivalót nem találtam, mindenhol nagyon szép aprólékos munkát végeztek a művészek. Bár, ha jobban megnézem, Lobo kicsit túltolta a hasizomerősítő gyakorlatokat.

Ezzel ellentétben a kutya festése nekem kicsit elnagyoltnak tűnik. A kontúrok nem lettek a legszebben megfestve. Viszont Lobo lába között kevésbé lehet észrevenni ezt a kis hibát. Hiszen ők így együtt tökéletesen kiegészítik egymást.

Mindkettőjük talapzata kapott egy kopott metállila színt. Ez a szín utalhat Hősünk kedvenc élőlényeire, az űrdelfinekre, mivel ők is hasonló színű folyadékot húznak maguk után.

Lobo talapzatának oldalán a kedvenc intergalaktikus, űrmotorkerékpárjának különböző részeit is megcsodálhatjuk. Míg Dawg csak egy lerágott csontot kapott a nevével felcímkézve.

 

Méretek:

Lobo méretei:

  • Magasság: 72 cm
  • Hosszúság: 42 cm
  • Súly: 9 kg

Dawg méretei:

  • Magasság: 20 cm
  • Hosszúság: 18 cm
  • Súly: 4,5 kg

Anyaga: mindkettő esetében műgyanta, Lobo ruházatát, kiegészítőit bőrből és textilből készítették el, ezenkívül tartalmaz még fém részeket is.

 

Értékelés:

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/8 (az illesztési pontok nem tökéletesek mindenhol, például a talapzaton több helyen is észrevehető).
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/10 (hihetetlenül részletgazdag, rengeteg cserélhető kiegészítővel).
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/8 (Lobo-é tökéletesen el lett találva mindkét fej esetében, viszont Dawg festése nem lett az igazi).
2020-01-17 Termékbemutatók, Dawg, Lobo, Sideshow,