Cikkek

Sideshow Iron Man Extremis Mark II bemutató

Tony Stark szobrát minden gyűjtő szeretné magáénak tudni, abban biztosak vagyunk! Nézzük milyen lett!

Sideshow Iron Man Extremis Mark II bemutató

Csengő szól, Batman dúl, Robin lerobbant, a batmobil bekrepált és Joker odébb állt.

Rohamosan közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe.

A karácsonyra sosem lehet elég korán elkezdeni a készülődést. Itt az ideje ünnepi hangulatot teremteni az otthonunkban.

Mi gyűjtők sem maradhatunk ki a sorból, egy kis fantáziával és némi leleményeséggel könnyedén feldíszíthetjük otthonunkat a kedvenc szobraink segítségével is.

Nálunk is pontosan így fog történni.

Némi fejtörés után a választásom egy olyan ritkaságra esik, aminek tulajdonképpen semmi köze nincs az ünnepekhez. Amiért mégis ezt a szobrot választottam, annak az oka az, hogy karácsonyi színekben pompázik. Amikor a szeretet ünnepének a színeiről beszélünk, akkor mindenkinek az arany és a piros szín jut először az eszébe.

A leleményesebbek már rájöhettek, hogy kiről is van szó, különösen, hogy a képeken is látszik.

Vasember Extremis Mark II-vel várjuk az ünnepeket ezen a héten.

Tony Stark által viselt páncélt filmben nem láthattuk még, csupán képregényben szemezhettünk vele.

Azt, hogy ezt ma a kezeink között tudhatjuk, Adi Granov képregény rajzoló művésznek köszönhetjük.

A történetében nem vagyok biztos, de ha minden igaz, akkor ez a páncél az, mely konkrétan egybeolvad Tony-val miután beadta magának a vírust, az Extremist. Kisebb módosításokkal lényegében ezt a történetet láthattuk a Vasember 3 című filmben.

Kedvenc Vasember szobrom a Sideshow Collectibles gondozásából került a piacra és hozzánk is.

Összesen 1500 darab készült belőle, melyből 1000 gyűjtői kiadás, 500 pedig exkluzív, amely nálunk is megtalálható. Az exkluzív kiadás a zárt sisakos fejen kívül még tartalmaz egy másik fejet, amely szabadon hagyja Tony arcát.

Alig vártam már, hogy Nektek is bemutathassam ezt a gyönyörű alkotást.

Fantasztikusan sikerült megalkotni ezt az igazi ritkaságot. Nem hiába az egyik kedvenc szobromról beszélek. Kérlek nézzétek el ezt nekem, elfogult vagyok vele szemben.

Első pillantásra is elvarázsolt, mind színeiben mind kialakításában.

1/5-ös méretarányához képest is igen magas szoborról van szó, köszönhetően annak, hogy éppen a Stark Művek bázisáról készül a felhők fölé repülni.

Csodálatos színekben pompázik. Nagyon részletesen kidolgozott a szobor, vörös és arany matt festéssel látták el a páncélzatot.

A kezeken, a lábakon és hátán a páncél paneljainak külön mozgó alkatrészei láthatók. Némi sakkozgatás után sikerült is mindet a helyére igazítani. A siker érdekében színkóddal lettek ellátva az alkatrészek.

A csomagban kettő fej áll rendelkezésünkre, hogy kedvünk szerint cserélgethessük. Kaptunk egy páncéllal fedettet és egy olyat, amelyen megcsodálhatjuk Tony Stark vonásait. Nincs panasz a kidolgozására, éppen csak szúrós tekintetét engedi láttatni.

Igaz, a szobor nem kapott világítást, mégis a mellkasában lévő ARC reaktor és a tenyerein található repulzorok olyan világos és rikító kék színt kaptak, hogy mégis olyan hatást kelt, mintha fénylenének.

A leglátványosabb pontja egyértelműen a talapzat lett.

Véleményem szerint, ha akarták volna, se tudták volna szebbre csinálni. Mesefilmekbe illően ábrázolták ezt a füstfelhőt, ami a Vasember hajtóművéből robbant elő. A tiszta fehér a koszos szürke és az égő sárga találkozása feldobja az egyszerű talapzatot.

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy ezt a kecses, de egyben elegáns szobrot, bármelyik Vasember rajongó szívesen látná a karácsonyfa alatt.

Mi biztosan együtt várjuk az ünnepeket vele.

 

Méretek:

  • 1/5-ös méretarányú.
  • Magasság: 55cm
  • Súly: közel 4 kg
  • Az anyaga teljes mértékben műgyanta.

 

Értékelés:

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/10 (még ha nem is látszik teljesen stabilnak, biztosíthatok mindenkit, biztosan tartja magát).
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/10 (szinte megelevenedik a cselekmény).
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/9 (szépen ki lett dolgozva a Vasember arca is).
2019-12-10 Termékbemutatók, IronMan, Sideshow,