Cikkek

Sideshow Harley Quinn Animated Series bemutató

A következő sorokban szeretnék bemutatni Nektek egy igazi divatdiktátort, vagyis Harley Quinn-t, az őrült Királynőt!

Sideshow Harley Quinn Animated Series bemutató

„Hmmm… nem is tudom melyik göncömet vegyem fel… A verekedős Harley-t, a kimért Harley-t, az utcai Harley-t, a görkoris Harley-t, a steampunk Harley-t vagy a lolita-s Harley-t?”

A következő sorokban szeretnék bemutatni Nektek egy igazi divatdiktátort, akinek a gardróbja telis-tele van látványosabbnál látványosabb kosztümökkel annak érdekében, hogy biztosan felejthetetlen legyen a találkozás pillanata.

Harley Quinn-nek rengeteg megjelenési formájával találkozhattunk már, képregényekben, animációs sorozatokban, mozifilmekben és még sorolhatnám reggelig…

Ezen a héten a nagy megújulásokat vettük alapul és úgy gondoltam, teljes mértékben beleillik a témába a Bohóc Királynő. Ahogy ruhatárában képes újra és újra megújulni, úgy okoz meglepetést a személyiségének pozitív változása is.

Eredeti nevén Dr. Harleen Frances Quinzel az Arkham Elmegyógyintézet pszichológusa volt, amíg őrült módon bele nem szeretett egyik páciensébe, Joker-be. Joker innen fogva egy igazi társat kapott terveinek véghezviteléhez, Gotham lakosságának terrorizálására.

De, mint mindig, itt is érvényesül az a mondás miszerint „Minden rosszban van valami jó!”. Úgy vettem észre, Harley személyisége mindig a társasághoz illően változik. Ennek bemutatására a legjobb példa a Harley Quinn és Batman közös animációs filmje.

A Bohóclány felhagy korábbi garázdaságaival és mindenki meglepetésére átáll Batman oldalára, a jó ügy érdekében. Nem vagyok egy nagy Batman rajongó, de személy szerint én imádom ezt a „kis” filmet. Csak ajánlani tudom annak, aki nem látta. Higgyétek el, nem fogtok benne csalódni.

Gyűjteményünkben előkelő helyet foglal el a következő bemutatott alkotás, melyet a Sideshow Collectibles dobott piacra 1/4-es, azaz Premium Format-ban. Harley-nak ezt a klasszikus kinézetét, az Animated Series animációs sorozat ihlette.

Limitált darabszámban jelent meg, összesen 3500 darabot gyártottak le belőle.

Harley Quinn szolgálatra jelentkezik, Uram! Ahogy látjátok, nálunk már műszakba is állt a hölgyemény, hogy távol tartson mindenféle gonosztevőt a háztól.

Ha első pillantásra nem is tűnik fenyegetésnek, de fegyvere, a hatalmas fakalapács biztosan jobb belátásra bír bárkit. Habár a szobor anyaga teljes egészében műgyanta, a fegyver fa-hatását tökéletesen sikerült reprezentálni.

Még ha az alkotás teljes egészében stabil is, a súlypont a fegyvernek köszönhetően teljesen balra helyeződött át, erre akkor kell figyelni amikor mozgatjuk a szobrot.

Harley-t kifejezetten kecses, filigrán alakban sikerült megörökíteni. A hatást még jobban erősíti a magassarkújában való spiccelés.

A szobor portréja semmi kivetnivalót nem hagy maga után. A tébolyodottság és a bájosság tökéletes keverékét sikerült elkapniuk a művészeknek. Harley arckifejezéséről mindenki számára világossá válik, hogy komoly gondok vannak a fejében. Nem tudja, de nem is akarja még palástolni sem, hogy ő bizony az őrült nőszemély.

Extra kiegészítésként ruházatát valódi textilből készítették el. Más szóval: kapott egy harlekint, azaz, a bohóclányok konform öltözékét. A ruha egy rugalmas anyagból van, ennek köszönhetően olyan hatást kelt mintha csak ráöntötték volna.

Talapzata porond padlózatát ábrázolja.

Oldalán végig felváltva a görög színházak komédia és tragédia szimbólumai találhatóak. Ezenkívül a négy francia kártya szimbólumot is láthatjuk, a kőrt, a kárót, a treffet és a pikket. Kellemes, kevésbé feltűnő bronzos színt kapott a festése.

Itt az élő példa arra, hogy egy konszolidáltabb Harley is lehet annyira ütős, mint a lengébb ruhával takart inkarnációi.

Erről jut eszembe… A Sideshow Collectibles a 12 Days of Sideshow eseményének 3. napján bemutatott görköris Harley vajon méltó ellenfele lesz a ma bemutatott „kislányos” Harley-nknak?

Hamarosan bemutatásra kerül ő is és mindenre fény derül…

 

Méretek:

  • Magasság: 53 cm
  • Hosszúság: 30 cm
  • Súly: 4 kg
  • Anyaga: Műgyanta és textil.

 

Értékelés:

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/8 (a fabunkónak köszönhetően a súlypont teljesen áthelyeződött).
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/10 (nincs rá panasz, tökéletes az összhatás).
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/10 (hűen bár kissé realisztikusabban ábrázolja az animációs sorozatból híressé vált karaktert).
2020-01-10 Termékbemutatók, HarleyQuinn, Sideshow, Szobor,