Cikkek

Sideshow Disney Evil Queen bemutató

A Sideshow Collectibles gyönyörű világszépeként örökítette meg egy fantasztikus szobor formájában.

Sideshow Disney Evil Queen bemutató

„Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, az üveghegyen is túl, ott, ahol a madár se jár, ott, ahol a kúrta farkú malac túr…”

Valamikor réges-régen élt egy csodaszép kis hercegnő, kinek neve Hófehérke.
Mostohaanyja, a királynő hiú és gonosz teremtés, durva rongyokban járatta, piszkos munkákat bízott rá, hogy Hófehérke szépsége rejtve maradjon.
A gonosz királynő minden nap a varázstükör elé állt és szólt… „Varázstükröm, mondd meg nékem, akad-e párom szépségben!”
És a tükör válaszolt: „Te vagy a legszebb a világon.”

A héten is sikerült valami ínyencséget kifőznöm Nektek a Relic Hunter boszorkánykonyhájában.
Volt egy kis segítőm is, igazi nagyágyú a szakmában. Garantálni tudjuk, hogy nem kaptok mérgezést és semmi sem fog a torkotokon akadni.
Legalábbis reméljük a legjobbakat.

Kis kuktám a gyümölcs-különlegességekre specializálódott, jobban mondva egyfajta gyümölcs, pontosabban az alma elkészítését űzi mesteri szinten. Hű asszisztensemnek neve is van, úgy hívják, hogy a Gonosz Királynő, nem kell egyből a rosszra gondolni, gondoljunk inkább a legrosszabbra.

Nála rosszabb embert ritkán látni, a végletekig önelégült és önző, saját magát tartja a világon a legszebbnek és nem képes elfogadni, ha valaki több nála. Pont ezért még nekem is résen kell lennem, nehogy gyanút fogjon, hogy mellettem csak második lehet… hehe

Nagyon vigyázni kell vele, ugyanis, történt egyszer, hogy a fent nevezett tükör Hófehérkét említette, mint aki a legszebb a világon.
A Királynő fogott egy csodaszép, hibátlan, piros almát és belemártotta a főzetbe, átitatta a halálos álom, gyilkos mérge. Pirosra festette a festék, hogy Hófehérkének tetszék.

Mostohalánya, ha majd gyönyörködve veszi kézbe és jóízűen belé harap, torka elszorul, megdermed vére, akkor majd a Boszorka lesz megint a világ szépe. A terv nem jött össze, a gonoszságon mindig győzedelmeskedik a jóság, legalábbis a mesékben. A királynő csúfos vereséget szenvedett, fűbe harapott mielőtt kicsinálhatta volna Hófehérkét.

De mielőtt végleg a feledésbe merülne emléke, a Sideshow Collectibles még gyönyörű világszépeként megörökítette egy fantasztikus szobor formájában.

A collector verzióból 600, míg az exclusive változatából 300 darab került a gyűjtők kezei közé, az utóbbihoz tartozik még egy kis szobor, mely egy varázskönyvből, koponyából és varjúból áll.

A szobor összeállítása pofonegyszerű, csupán a talapzatra kell ráeszkábálni az egész alakban kiöntött alanyunkat.

Ritkán látunk ilyen konstrukciójú szobrot, az esetek többségében a fej és a kezek különálló darabokat jelentenek. Habár ez a módja veszélyes lehet, gondolok itt arra, hogy a kiálló végtagok könnyebben sérülnek, az összeillesztés hiányától elkerülhetőek az apró festék-kopások.

A Királynő lélegzetállító megjelenése mellett a portré kidolgozása első osztályúra sikeredett.

Az arckifejezésétől a viszolygás fog el. Megvető pillantásai elől senki nem menekülhet, a színtiszta undor egyértelműen leolvasható az arcáról. Nem is értem, ilyen arckifejezések mellett hogy lehet a legszebb a világon?

Tudom, a mesében is pontosan ilyen alakot öltött, de nekem olyan fura, hogy nincs haja, biztos vagyok benne, hogy sokat dobna a megjelenésén, ha szabadon engedné a hajkoronáját. Helyette inkább aranysárga tökéletes koronáját csodálhatjuk meg.

Festése hibátlan, színei élénkek, elfolyásoktól, kopásoktól mentes.

A szobor alapját műgyanta képezi, de valódi szövetből készítették el a ruházatát, így tulajdonképpen egy „Mixed Media” alkotás. Ruháját különböző szövetek képezik. A selyemszerű anyagtól egészen a csillogó, bársonyszerű köpenyéig mindet szakszerű gondossággal varrták meg.

Az utolsó milliméterig maximálisan ki van dolgozva minden részlete. A királynő szép körmeiről sem feledkeztek meg, ami legtöbbször egy elhanyagolt területnek számít.

Talapzata tökéletes másolata a szelencének, melyben Hófehérke szíve helyett egy vaddisznó szíve került elhelyezésre. Mesebeli színekkel ellátott kis ékszerdoboz. Csak azt sajnálom, hogy nem lehet kinyitni. Akár még önállóan is kiállítanám, ha lehetne.

Mint hatalmas Disney mese rajongó, nem tagadom, hogy mikor megérkezett a szobor, mindent eldobva, első dolgom volt kinyitni és megcsodálni ezt a kis különlegességet.

Nem okozott csalódást, sőt, egyenesen el voltam ájulva tőle. Nálam ő a biztos befutó, örök kedvenc.

 

Méretek:

  • magasság: 56 cm
  • szélesség: 28 cm
  • súly: 4,5 kg
  • anyaga: műgyanta és textil.

 

Értékelés:

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/10 (az egybe öntött forma miatt a sérülések teljesen elkerülhetőek, kivéve persze ha ledobjuk a földre)
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/10 (igazi profi munka mind a festés, öltözéke, testtartásának kialakítása)
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/10 (ritkán látni ennyire jól sikerült arckifejezést a szobroknál)
2020-03-20 Termékbemutatók, Disney, Sideshow,