Cikkek

Sideshow Collectibles Green Scar vs Silver Savage Maquette Exkluzív Bemutató

„Őszintén sajnálom, hogy erre kényszerültünk, de nem tehettünk mást. Amikor dühös leszel, Bruce, amikor úrrá lesz rajtad a harag, pusztító rombolásba kezdesz Semmitől sem riadsz vissza és még a föld leghatalmasabb hősei sem tudnak megfékezni. Minél dühösebb, vagy annál erősebbé válsz és a haragod nem ismer határt. Kiválasztottunk neked egy bolygót, ahol van növényzet és vadvilág, intelligens élet viszont nincs. Ott senki nem árthat neked és te sem árthatsz senkinek. Tudom, hogy haragszol ránk Bruce, de mindig is azt mondtad, hogy egyedül akarsz lenni. Remélem békére lelsz.”

Sideshow Collectibles Green Scar vs Silver Savage Maquette Exkluzív Bemutató

Szép reményekkel telve száműzték legkedvesebb „barátai” a hatalmas Hulk-ot egy számára ismeretlen bolygóra. Vagyis legalábbis megpróbálták eltávolítani szülőbolygójáról.

Szívesen feltenném Tony Starknak szemtől szembe is a kérdést, hogy ezt mégis hogyan gondolták komolyan, Hulk és egy szuperérzékeny-szupersérülékeny űrhajó?!

Én, mint laikus is, úgy vélem, ez egy halálra ítélt ötlet volt.

Óriási szerencse kellett ahhoz, hogy ne katasztrófába torkolljon az akció.

Persze még így sem úszta meg olcsón űrbéli kirohanását.

A célállomást jócskán elkerülve, egy zord és kopár bolygón sikerült épségben „földet” érnie. Landolása, vagy inkább becsapódása után szinte azonnal elfogták, és rabszolgaságba döntötték. Ókori, római gladiátor módjára kellett a saját és az aktuális barátai életéért küzdenie.

Egy ilyen megmérettetés során ismerkedik meg közelebbről az Ezüst Utazó-val.

A kettejük összecsapása lesz a mai nap fénypontja.

Habár az Ezüst Utazónak nem sok szerep jut sajnos ebben a történetben, az a kevéske mégis sorsdöntő lesz Hulk számára. Fontos szerepe van abban, hogy a Zöld Szörnyeteg visszanyerje a barátaiba vetett bizalmát, illetve merjen bízni az új idegenekben is.

Történetük szívbe markoló mindenki számára, ezért bátorkodtam ezt az igazán exkluzív szoborpárost bemutatni a nagyközönségnek.

De mitől is lehet egy szobor exkluzív? Ha már a heti témánk úgyis az „exkluzívitás”…

Mint ahogy az élet minden területén, a geek kultúrában is vannak olyan egyének, amelyek kiemelkednek a többiek közül azáltal, hogy olyan szobrokat, képregényeket stb. tudhatnak a tulajdonukban, melyeket más nem. Számít az is, hogy mennyire limitált az adott gyűjtői cucc, nyilvánvaló, hogy minél kevesebb van valamiből annál értékesebbé válik az áhított darab.

És ami még ennél is keresettebbé teheti a terméket, az a karaktert megformáló színész vagy rendező, rajzoló, vagy író aláírása, melyet hivatalos eredetiségi igazolással is tud bizonyítani, akkor bizony megütötte a tulajdonos főnyereményt.

És persze lehet ezt még ragozni a „végtelenbe és tovább”.

Persze nem vagyunk egyformák, mindenkinek mást jelent az exkluzív, valakinek a Mindent jelenti egy kis figura, valakinek pedig a csillagos ég sem elég.

 

Azért gondoltam, hogy a Hulk vs Silver Surfer megállja a helyét a fent említett kategóriában mert ritkaságnak számít, kevés készült belőle, mindössze 900 darab látta meg a napvilágot az exkluzív változatból, mert ugye a bemutatott darab egyértelműen exkluzív lehet csak. :)

A közkedvelt Sideshow Collectibles a dioráma megálmodója és kivitelezője is egyben.

Nagyjából 1/6-os méretarányban került a gyűjtők kezei közé.

 

Méretei:

Magasság: 38 cm

Szélesség: 47 cm

Mélység: 35 cm

Súly: 4,3 kg

Anyaga: műgyanta, műanyag és fém

 

A doboz kibontása után, nem volt annyira egyszerű a dolgunk, mivel 2 karakterről van szó, ezért sok-sok különálló darabkájuk van.

Azért nem kell megijedni, hipp-hopp össze lehet állítani.

A dioráma a brutális gladiátorok összecsapását kelti életre, hihetetlenül dinamikus lendülettel.

Ha megkérdeznék tőlem, ki nyerne: a Hulk vagy az Ezüst Utazó? Gondolkodás nélkül rávágnám, hogy a Zöld!

Ez egy csírájában eldőlt meccs volt, mégis hatalmas bátorságot tanúsított az Ezüst Utazó, hogy az utolsókig harcolt.

Exkluzív kiegészítőket csak Hulk kapott… haha :D Milyen igazságtalan.

Egy római gladiátor sisakot, mely kifejezetten jól áll neki, szuperül feldobta az egyszerű hajkoronáját. Nekem az a piros „izé” tetszik a legjobban a tetején.

És kapott még egy óriási bárdot, hogy ellenfelének egy szemernyi esélye se legyen. Ennek hiányában puszta öklével verheti ki a sz*rt is Norrin Radd-ból.

A dioráma színeiben tökéletes, oly sok év távlatából is élénkek a színek.  Az sötétzöld és a fényes ezüst pedig kiváló kontrasztjai egymásnak.

A portré is elnyerte a tetszésemet, kivetnivalót nem találtam. Hulk arcának mimikája ordítást szimulál, az Ezüst Utazó-nak arcáról a vesztesek nyugalma rí le, de azért egy kis elszántság még tükröződik róla.

Értitek, tükröződik, mert krómezüst. :D

Biztos csak Hulk arcvonásai látszódnak rajta.

Ad egy kis reménysugarat, hogy az Ezüst Utazó sem fegyvertelenül áll a harctéren. Hosszú szörfdeszkája tökéletes arra, hogy hárítsa a rettenetes ütéseket, s közvetlenül utána pörölyével vissza tud csapni, habár az sajnos mit sem ér. :(

Szóval igen, látszanak a méretbeli és erőbéli különbségek. Egyértelmű a győztes kiléte.

Talapzatuk különleges, az aréna talaját formálja meg szépen és részletgazdagon. Érdekessége, hogy két különböző darabból lehet „összetolni”, melyeket egy erős és stabil stift tart egyben.

 

Úgy gondolom, hogy méltóbb szoborpárost nem is találhattam volna bemutatásra a mai napon. Igazi remekművel sikerült megint csak megajándékozniuk a Sideshow művészeinek.

Nálam jócskán megütötte azt a bizonyos szintet az „ekluzívitási” skálán.

Remélem Nektek is tetszett legalább annyira, ha nem jobban ez kis különlegesség. :)

 

Értékelés:

- az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/10 (habár sok-sok kiegészítőből áll a dioráma, ez mégsem hátrányára, hanem előnyére vált)

- általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/10 (ennyire dinamikus diorámával kevésszer találkozik az ember)

- végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/9 (Hulk arckifejezése elrettentő, míg az Ezüst Utazó-é sokkal nyugodtabb, megfontoltabb)

Cheryl

2020-08-28 Termékbemutatók, Diorama, Hulk, HulkvsSilverSurfer, Maquette, SideshowCollectibles, SilverSurfer,