Cikkek

Sideshow Black Canary bemutató

Ismételten elhoztunk Nektek egy Sideshow szobor bemutatót, melyről a videó szekcióban nézhettek bővebben is!

Sideshow Black Canary bemutató

„In vitae veritas.”

Vérben az igazság… vagy a kivert fogakban, ahogy Batman gondolja.

De ma egy finomabb lelkületű detektívvel foglalkozom, ugyancsak Gotham-ből.

Az igazság ötven árnyalata, akár egy filmcím is lehetne. Nem szabadna, hogy az igazságnak árnyalatai legyenek, mégis ki-ki máshogy értelmezheti az igazságot.

Szerintem Dredd Bíró a törvényt szolgálja, nem kímélve senkit és semmit, Batman ugyanakkor a törvény ellen is fellép, ha az igazság megköveteli, gyakran mégsem a jó (az igazságos) úton haladva. Mulder szerint az igazság „odaát” van. De ha a Marvel univerzumot nézzük, akkor is többféle igazságot látunk, nézzük csak a Civil War történéseit.

Most szeretnék bemutatni Nektek egy tisztaszívű, bűntelen karaktert a DC Multiverzumából. Gotham egyik legnagyobb detektívje, galamblelkű harcművésze és legjobb stratégája.

A Fekete Kanári nevet többet is használták a DC képregényeiben. Ahogy faluhelyen a legjobb bejgli receptje, esetünkben a név szállt anyáról lányára.

Bár a módszer változott, a szándék ugyanaz maradt: Leszámolni a város bűnözőivel, de a határokat nem lépve át. A karakter története több mint 70 évre nyúlik vissza és két személy életútját taglalja.

A mi esetünkben a lányról, a második Kanáriról lesz szó, aki anyjával ellentétben még szuperképeséggel is bír. Habár a szuperereje képes emberi életet kioltani, mégsem kísérelte meg elpusztítani ellenfeleit. A Kanári Sikolyt csak vészhelyzetben és más metahumánok ellen vetette be.

Mivel különleges képességét nem használja előszeretettel, valahogy mégis helyt kell állnia ebben a zord világban.

Nagyszerű társakkal edzett és vált a világ egyik legjobb harcművészévé, remek vezető és szinte legyőzhetetlen stratéga lett. Edzőpartnerei közül egyet emelnék ki, Vadmacskát, aki nemcsak mentora, de fogadott apja is volt.

Képzettségeinek köszönhetően a Ragadozómadarak egyik fő tagja lett, még az Igazság Ligáját is vezette.

Dalos madarunkat 3 dimenziós formába a Sideshow Collectibles alkotta meg.

Összesen 2500 darab jelent meg belőle, melyek közül az 1000 exkluzív kapott egy a talapzatra illeszthető szórólapot melyen Vadmacska edzőtermét reklámozzák (ami minden kitaszított és metahumán számára nyitva áll).

Tehát a szobrunkat ügyes kezű szabók öltöztették fel. Kapott egy „hasvillantós–motoros” dzsekit mely lilás-kékes színével kellemes kontrasztot ad hősnőnk aranyszőke hajához. A kabáton kívül ráöntöttek még egy testhezálló neccharisnyát, mely többet mutat, mint takar. Itt nem érvényesül a mondás, mely szerint a kevesebb néha több.

A Kanári öltözéke egyébként azért annyira lenge mert a kezdetekkor könnyebben épült be így a különböző bandákba.

A portrénak, bár vannak hiányosságai, mégis elvarázsolt a csábító tekintete.

Psszt! Már alszik…

„Csőrike” egy igazi dögös, motoros bige. Nagyon barátságos, teljes mértékben igazságos és egy szívdöglesztő csajszi Gotham-ből, aki az igazán forró részleteket csak az utolsó képekre tartogatja…

Úgyhogy tessék végig pörgetni az albumot.

 

Méretek:

  • Magassága: 53.3 cm
  • Szélessége: 22.8 cm
  • Hossza: 25.4 cm
  • Súlya: 5.5 kg
  • A szobor alapját műgyanta képezi, de ez is egy „Mixed Media” alkotás.

 

Értékelés:

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/7 (Nagyon karcsú és csak egyetlen rövid stift tartja a lábat a talapzathoz, nem nevezhetem egy stabil alkotásnak.).
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/9,5 (Maga a ruha nagyon szép, de a neccharisnya illesztési megoldása számomra érthetetlen.).
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/7(Hogy miért kapott csak ennyi pontot, azt hamarosan Hunter feltárja Nektek videóban.).
2019-12-06 Termékbemutatók, BlackCanary, DC, Sideshow,