Cikkek

Pókember és Batman

A crossoverek hetéhez érkeztünk, a Semic Kiadó 2004-es Pókember és Batman füzetét mutatom be Nektek.

Pókember és Batman

Sziasztok Vadászok!

A crossoverek hetéhez érkeztünk, én is készültem, mint többiek egy idevágó témával. Méghozzá a Semic Kiadó 2004-es Pókember és Batman füzetével, olvassátok szeretettel a bemutatómat.

„Várjunk csak? Hol vagyok? Utolsó emlékem az arkhami cella, ahol… két patkánnyal és egy csótánnyal kanasztáztam!” (Joker Vérontóhoz)

A képregény két DeMatteis történetet tartalmaz, az egyik a Zavart elmék című, a másik pedig
az Új kor hajnala. Ha engem kérdeztek, a Zavart elmék nekem a rajzai miatt jobban tetszett (Mark Bagley a felelős értük).

Pókember és Batman együttműködése nem éppen zökkenőmentes, két ellentétes karakterről volna szó, viszont mind a kettőjüket rémálmok gyötrik. A zavart elmék története nem csupán kettő, hanem négy zavart elmét mutat be nekünk. A hősök bűntudattal küzdenek, a gonosztevők pedig egymással.

New Yorkot és Gothamet az köti össze, hogy egy tudós feltalál egy kíméletes eljárást (lásd a képen), aminek segítségével a pszichopata tömeggyilkosokat kezesbáránnyá lehetne alakítani.

Ezt egyből ki is próbálják Vérontón, majd pedig a Jokeren, mint két önkéntes szadistán. ???? Ki is sütik az agyukat rendesen, viszont Vérontón egyáltalán nem használ a lobotómia, elrabolja Jokert, kigyógyítja a jóságból és közös tömeggyilkolászást tervezgetnek. A módszerben viszont nincs megegyezés… Vérontó a szanaszét tépésben, a széjjel vágásban hisz, Jokert viszont a vér látványa is elborzasztja, ő egy elegánsabb módszerhez, a méreghez, vírusokhoz van szokva.

Hajba is kapnak, Joker felrobbantja Vérontót, majd a hősök jól szétrúgják a feneküket.
Minden jó, ha a vége jó.

A második történetben Pókember és Batman ismét kénytelen összefogni egy közös
ellenségükkel, Ra’s Al Gullal szemben, aki a környezeti katasztrófát mivel mással, mint az emberiség 90%-ának kiirtásával kívánja megakadályozni. Az új világrendben természetesen ő volna vezető, jobb keze pedig a Vezér lenne, akit a feleségével zsarol (ha segít neki, kigyógyítja Ra’s a rákból).

Azért a Vezér sem ekkora marha, hogy akár New Yorkot is beáldozná minden hatalmával egyetemben, ezért Ra’s ellen fordul. Persze Póki és a Bőregér is segít neki a közös ellenség legyőzésében, és a beteg asszony is gyógymódra lel.

Remélem meghoztam a kedvet a Pókemberhez, esetleg Batmanhez. Nekem a két kis történet nagyon tetszett, nem a főhősök miatt elsősorban, hanem a gonoszok sokszínűsége és főként elmebetegsége miatt.

A képeket a képregényből fényképeztem.

Sziasztok!

-Jimbo-

2020-01-28 Képregény, Batman, Pókember, Spiderman,