Cikkek

Legendás állatok és fellelhetőségi helyük

Állati jó hetünk van, ezért a mai képregényes posztban különleges jószágokat válogattam ki nektek, amik/akik igazán frankón működnek a képregények oldalain.

Legendás állatok és fellelhetőségi helyük

Sziasztok Vadászok!

Szeretjük az állatokat, és mondhatni, állati jó hetünk van, ezért a mai képregényes posztban különleges jószágokat válogattam ki nektek, amik/akik igazán frankón működnek a képregények oldalain. Lehetne az is a posztom címe, hogy legendás állatok és fellelhetőségi helyük. Olvassátok szeretettel.

Hazugság macska

A Saga képregény oldalan tűnik fel e kecses egyed az Erély nevű fejvadász szárnysegédjeként. Hazugság macska nem kisebb dologra képes, mint hogy megmondja valakiről, ha hazudik. Ez sok vicces, kedves, vagy éppen libabőrözős szituációhoz vezet. Látható, hogy rendkívül jó bébicsősz, de ha szükséges, elsőrangú gyilkos is. Az a csúnya patkányfejű bácsi is tervezgeti a képen, hogy milyen rossz dolgokat fog csinálni, de sajnos/vagy nem sajnos, ez is csak hazugság, a macska vele sem cicózik. A képeken látható a cicuska, és az őt formázó Funko Pop figurám.

Toby a robotkutya

Halo Jones kísérője nem egy átlagos állat. Toby egy elektroblöki, aki sajátosan éli életét, annyira bunkó, hogy bitveszettnek titulálják. Toby segít gazdájának sok mindenben, viszont elsősorban testőrként funkcionál. Látható a képeken is, ahogy agresszív módon viszonyul a Halora támadó Glombikhoz (agyhalott jövőbeli állampolgárok). Toby bunkó viselkedése viszont érző szívet takar, és bármire képes a szerelemért… tényleg bármire. Nem hinnétek, de tényleg.

Babevő T-rex

Lakatos István nem annyira kedves háziállata egy T-rex, aki a mester chilis bab főzése közben jelenik meg a konyhában, kis kacsóival elpakolja a babot a kis ételhordójába, majd Lakatos Urat is megkóstolja. A képregény oldalain olvashatunk egy remek chilis bab receptet, amitől – a szakács elmondása szerint – nem lehet fingani. Ha szeretnétek elkészíteni, a receptet a Mesék az ágy alól című képregénygyűjteményben találjátok.

A nyúl, aki viszi a puskát

Ugyancsak Lakatos István fantáziájának szüleménye ez a kedves kis állat, aki a pusztát rója Volkswagen kisbuszával, majd amikor egy zombigyerekkel találkozik, előkapja a mordályt, és megszabadítja természetellenes földi életének összes további kínjától. A két oldalas kis szösszenetet a Világvégi Mesék képregénygyűjteményben olvashatjátok.

Tornádó

Kérdezhetitek, hogy hogyan is kerül ebbe a felsorolásba egy viharos erejű légmozgás? Hát úgy, hogy nem mást hívnak így, mint Zorro, a Róka legendás fekete ménjét. Sokféleképpen megjelenítették már a történelemben, de abban mindenki kiegyezik, hogy rendkívül okos, gyors állatról van szó, aki, mivel teljesen fekete, éjszaka szinte láthatatlan. Tökéletes bajtárs a fekete jótevőnek. Az, hogy hogyan kerül Zorrohoz, különbözőképpen képzelték el (volt, hogy lopta, volt, hogy ajándékba kapta). Miért is került ő ebbe a válogatásba? Mert a Goobo Kiadónál füzetes formában teljesen magyar, „kézműves” Zorrot olvashattok. Higgyetek nekem, az első szám fantasztikus volt, és aki szereti a karaktert, annak mondanom sem kell, kötelező darab. A képet nagyon köszönöm a kiadónak. Hogy milyen is Tornádó a képregényben, a kiadó nem árulta el, annyi biztos, hogy a Banderasos verzióval ellentétben biztosan nem fog inni és pipázni.

Chewie a macska

Carol Danvers kedves cicaformájú flerkenje sem maradhat ki a szórásból, ha különleges állatokról van szó. A flerken egy macskának álcázott tömegpusztító fegyver, láthatjátok a képen a szelíd változatát és azt, amikor kijön belőle az állat. Carol azt hitte, hogy Chewie egy átlagos macska, viszont amikor Marvel kapivá válik, magával viszi egy hosszabb kiruccanásra. Amikor a Galaxis Őrzőivel találkozik, Mordály felismeri Chewie igazi énjét, és ki akarja nyírni, mielőtt az lerakja a tojásait. Érdekes, hogy a filmben Goose-nak becézték, aminek annyi oka volt, hogy így hívták a Top Gun című filmben Maverick másodpilótáját, és mivel Carol is pilóta volt, így jobbnak látták átnevezni (a készítők szerint a Star Wars nem volt annyira ’90-es évek). Chewie-ról az infókat és a képeket a Marvel fandomról szereztem.

Szeressétek ti is az állatokat, már, ha nem vadásztok éppen egyre, de vigyázat, nehogy a zsákmány ellenetek forduljon. Velem is megesett, amikor a hörcsögömet akartam dögönyözésre becserkészni, hogy szupergyorsaságát kihasználva váratlanul visszatámadott és véresre harapta az ujjamat. És még ő volt megsértődve. Én meg nem váltam a csodálatos hörcsögemberré.

Na sziasztok!

-Jimbo-

2020-02-11 Képregény, Képregény,