Cikkek

Hot Toys Han Solo & Chewbacca Deluxe Edition bemutató

Figura/szobor formájába nem most látjuk őket először és nem is utoljára, de ami miatt mégis felcsillanhat a rajongók szeme az az, hogy egy csomagban mindkét karaktert magukénak tudhatják.

Hot Toys Han Solo & Chewbacca Deluxe Edition bemutató

„Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…”

Ebben a hatalmas galaxisban volt két különös fickó, akik annak ellenére, hogy mennyire különböztek egymástól, a sors mégis összekovácsolta életüket s így alkottak egy teljes egészet. Úgy hozta a végzet, hogy elválaszthatatlan jóbarátok lettek és ezt a láthatatlan köteléket semmi nem képes elszakítani.

Jobb alanyokat keresve sem találhattam volna a „párban szép az élet” heti témánk kibeszéléséhez.

Ez a két csirkefogó nem más mint, Han Solo és hű társa és egyben másodpilótája, Chewbacca. A két jóbarát történetének kezdete Solo vajszívűségén múlott. Solo-nak a gyerekkora nem volt egy leányálom, árvaként megjárta a poklok poklát. De kitartásának és eszének köszönhetően egyre feljebb és feljebb jutott a nyomorból. Erején felül teljesített, így elérte, hogy felvegyék az akadémiára, majd sikeresen el is végezte azt.

Ám nem bírta jó szemmel nézni a feletteseit, ahogy embertelenül bánnak a rabszolgákkal.

Ezen a ponton kovácsolódott össze kettejük története. Felrúgva a szabályokat, nem törődve a következményekkel, megmentett egy wookie foglyot, Chewbaccát a biztos haláltól. Örökre szóló barátságot kötöttek és onnantól csempészkarrierbe fogtak a kártyán nyert űrhajójuk, az Ezeréves Sólyom segítségével.

Csubi fajából adódóan egy bölcs, barátságos, szőrös lény, hatalmas erővel és kutyahűséggel. Szimpla kalandvágyból került messzire szülőbolygójától egészen egy rabszolga-kereskedők kezei közé, amikoris megtörtént a híres kiszabadítás. Innentől fogva rengeteg kalandban vettek részt együtt, elválaszthatatlanul.

Figura/szobor formájába nem most látjuk őket először és nem is utoljára, de ami miatt mégis felcsillanhat a rajongók szeme az az, hogy egy csomagban mindkét karaktert magukénak tudhatják. Ezt a különleges deluxe kiadást a Hot Toys-nak köszönhetjük, viszont a dupla pakk miatt, a szerencsés gyűjtőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha a birtokukban szeretnék tudni ezt a ritkaságot.

A most bemutatott párost már számtalan Star Wars filmben viszontláthattuk, de a híres-neves figuragyártó cég mégis a Star Wars: Új remény című filmből vette az ihletet. Hogy miért is?

Nagyon egyszerű, Han-t és Csubi-t itt ismerhette meg először a közönség, ez volt számukra a nagy lehetőség a siker eléréséhez. Nem okoztak csalódást, a nagyérdeműnek elnyerték a tetszését olyannyira, hogy még önálló filmet is kaptak, Solo címmel.

A csomag tartalma már első ránézésre is elképesztő, a rengeteg szó is enyhe kifejezés arra, mennyi kiegészítőt kaptunk a figurákhoz.

Han Solo 30 cm magas és Chewbacca méretarányos (tehát még nagyobb :O) mása vár minket a csomagban, melyek tökéletes pontossággal adják vissza a híres színész, Harrison Ford és egy Yeti/Yorki vonásait.

A doboz már önmagában is egy szemet gyönyörködtető alkotás.

A sérülések elkerülése mellett az, hogy a tulajdonos különlegesnek érezze magát tőle, teljes mértékben teljesült. Matt fekete színnel látták el minden oldalát, elején fényes Star Wars felirata figyelemfelkeltő és elegáns megjelenést biztosít ereklyénknek.

Mivel két figura lapul a csomagban és mellé rengeteg kiegészítő, ezért értelemszerűen nagyobb helyet foglalnak el, tehát a megszokottnál méretesebb doboz fogja ütni a markunkat, ha úgy döntünk, magunkénak akarjuk a csecsebecsét.

A figurák 30 ponton artikulálhatóak, azaz kb. bármilyen testtartásba állíthatjuk őket, a leglehetetlenebb pozíciókat is kipróbálhatjuk függetlenül attól, hogy milyen idétlenül fog kinézni Han és Csubi.

Han Solo ruházatához és kiegészítőihez a legjobb minőségű anyagokat használták. Ruháinak legapróbb részletei is tökéletesen kidolgozottak.

Egy arzenálra való fegyverrel rendelkezik, annyi különböző kézfejet, hogy az egész Star Wars filmet el lehetne mutogatni vele süketnémáknak.

Chewbacca-nak testét a megszokott módon, tetőtől talpig hosszú fényes jól ápolt szőr borítja. Egy két szakállas hipster példát vehetne róla, hogy kell szőrt növeszteni… A figura kézbevétele után kellemetlen érzés fog el, talán egy 100-szor kimosott ezeréves plüsshöz tudnám hasonlítani.

A két szereplő közötti méretbeli különbségek is jól érvényesülnek. Körülbelül másfél fejjel nagyobb Han Solo-nál a szőrős Yeti.

Talapzatot az Ezeréves Sólyom fedélzetéken paneljei ihlették, a képen nem látszik, de a zsiványok alatt is éppen a csempész-rakomány pihen.

Mindkét figurához járt két, szinte teljesen egyforma talapzat. Annyi különbséggel, hogy mindkettő a saját tulajdonosa nevét viseli. Azt, hogy használjuk vagy sem, az a kiállítás módjától is függ, de erősen ajánlott mert a használatuk által tudunk hosszú életet biztosítani a figuráinknak és feszes ízületeiknek.

A mindent átfogó minőségi ellenőrzés után bátran ki merem jelenteni, hogy valóban egy prémium termékről van szó. Egy fél délutánt biztos el lehet vele szórakozni mire „felöltöztetjük” a karaktereket és a legjobb pózokba állítjuk őket. Egy valami biztos, ezek a gyöngyszemek nem hiányozhatnak egy Sraw Wars rajongó gyűjteményéből se.

 

Értékelés:

  • Tartozékok, kiegészítők száma és minősége: 10/10 (rengeteg fegyver és kézfej és különböző apró tartozékok tömkelege áll rendelkezésünkre)
  • Pózolhatóság: 10/8 (Han Solo ingének anyaga kissé korlátozza a könyökök mozgását)
  • Film-képregény-hűség/eredetiség : 10/9,5 (tökéletesek az arcok, de hiányoltam a zsivány arckifejezésüket, akár egy mosoly vagy egy Csubi üvöltés)
2020-03-27 Termékbemutatók, Chewbacca, Csubakka, Han Solo, Star Wars,