Cikkek

Ghost Rider - Egy pokoli vagány története

Ma egy pokolból szökött magányos harcos történetét mutatom be nektek a Marvel univerzumból. Ő a Szellemlovas.

Ghost Rider - Egy pokoli vagány története

Sziasztok Vadászok!

Ma egy pokolból szökött magányos harcos történetét mutatom be nektek a Marvel univerzumból. Ő a Szellemlovas. Kezdjük egy kis idézettel.

- A Pokolban van?
- Igen.
- És mit csinál ott?
- Amit mindenki más: Szenved. Teljesíti az alku rá eső részét. Eladta a lelkét, és most vezekel a bűneiért. Minden éjjel próbálja lerázni a falkát, hogy elérje a kaput… és minden éjjel veszít.
- Akkor én hogy…?
- Nem tudom. De valamit ki kell találnod, Malakiás! Ha te magad nem akarod ott végezni… Ki kell hoznod a Szellemlovast a pokolból!
(Angyali párbeszéd, Szellemlovas: a Kárhozat útja képregényből, Ennis-Crain, magyar változat: Goobo csapat, NMK 59., Hachette 2020.)

Szóval igen. Emberünk a Pokolban tölti szabad idejét a kötet elején. Minden nap végén széttépi a démonok serege. Ez az ő büntetése. Viszont valami nagy terv készül, aminek ő is a részévé válik.

Magányos harcos a Szellemlovas. Egy angyal, Malakiás kiszabadítja a Pokolból, de vajon miért? Azért, hogy elkapja a valaha volt egyik legnagyobb Földre szállt démont, Kazannt, aki elő akarja idézni az utolsó ütközetet. Kazann egy gonosz multimilliárdos segítségével hozná el a Földre az Armageddont, aki lyukat fúrna a pokolba. Hát sok szerencsét.

Szellemlovasunknak egyedül kell elkapnia a démont, viszont nincs könnyű dolga. Ugyanis a Menny és a Pokol rászabadítja az emberiségre egy-egy fejvadászát, a dagadt mindenevő démoncsávót és az emancipált arkangyalt. Igazából egyikkel sem járunk jobban, mert a démon motorosokat változtat gennyes mozgó szarkupac szolgákká, míg az angyal – lebukását elkerülendő – gyerekekkel szúratja ki a saját szemüket, majd megkínálja a Szellemlovast egy tömött iskolabusszal. Igazi recept egy jó esti meséhez.

Mondjuk, ha hányni akarunk, csak rá kell nézni erre a Kazann nevű gerincvelős trutymózacskóra. Segítsetek már légyszi, ennek melyik testrésze hol van? A megfejtéseket privát üzenetben várjuk.

Szóval lelőve a poént Kazann egy bukott angyal, aki a Szellemlovas megbízójának testvére, így sajnos a végén Malakiás lebukik. Szárnyát szegik, majd levetik a Pokolba a Szellemlovassal együtt, aki rájön, hogy megint csak egy báb volt a hatalmasok kezében, ugyanis a Menny és a Pokol ügynöke is csak előléptetést szeretnének. Lovasunk visszakerül méltó helyére, viszont mégsem marad egyedül. A történet végén a Szellemlovas az angyal megtépázott testét köti a motorja mögé, így újra és újra szelhetik a végtelen utakat a Pokol legmélyebb bugyraiban, ordításuk egyes éjszakákon még a Földre is elhallatszik.

Ha olvastátok a blogomat korábban, biztosan emlékeztek a Venom Vs. Carnage képregény (Clayton Crain rajzolta) és az Ennis-féle Megtorló képregény (Üdv Újra itthon Frank 1-2.) bemutatójára. Megmondom őszintén, most kellemesen csalódtam mind Crainben, mind Ennisben. Ennis egy nagyon jó sztorit rakott le az asztalra. Crain démonai – kis kivételekkel – nagyon jól sikerültek, viszont emberi arcot soha nem fog tudni jól rajzolni. Mindenki egy Jim Carrey hasonmás, karikatúrában. Viszont a képeken láthattok egész döbbenetes paneleket. Az a helyzet, hogy a történet annyira jól sikerült, és a rajzok is csak néhol középszerűek, hogy az Ennis-Crain együttműködés nálam 8 pacalfejdémont ér a 10-ből.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a leszakadó testrészek látványát és a kerékcsikorgatást.

Jimbo voltam, sziasztok!

2020-04-20 Képregény, Ghost Rider, Marvel, XM Studios,