Cikkek

First4Figures Dragon Slayer Ornstein bemutató

Ha szereted a Dark Soulst és a hatalmas szobrokat, biztosan nem fogsz tudni elmenni a szobor mellett anélkül, hogy ámulatba ejtene! Nézzük mit alkotott a First4Figures!

First4Figures Dragon Slayer Ornstein bemutató

Igaz lehet mindenki másra, kivéve rám, mivel én még mindig nagy rajongója vagyok ezeknek a káprázatos alkotásoknak. Kicsit reménykedem, hogy ezzel azért nem vagyok egyedül.

Újév első napját szeretném kezdeni ezzel a lehengerlő csodával, a tiszteletekre felöltötte ünnepi, arany színben tündöklő viseletét. Még ha valaki nem is rajongója ennek a kultúrának akkor is hosszú másodpercekig rabul ejtheti a látványvilága.

A képeken láthatjátok Dragon Slayer Ornstein-t exkluzív kiadásban. A karakterrel a sokak által ismert videójátékban, a Dark Souls első részében találkozhattunk. Akik ismerik, mind tudják, hogy nagyon megosztó a játék, vagy nagyon szerethető, vagy nagyon utálható.
Én abba a táborba tartozom, hogy szeretem a Dark Souls-t, csak ne kelljen vele játszani.

A négy nagy lovag egyike Ornstein és Anor Londo-ban találkozhattunk vele a Nagy Katedrálisban, ahol utunkat állta társával Smough-val, ha elakartunk jutni a Napfény Hercegnőhöz.

Ornstein és Smough együtt, első ránézésre Stan és Pan párosát juttatta eszembe, bár utóbbiak nem voltak annyira veszedelmesek.
Egy sötét alteregójával találkozhattunk még a második részben, aki a sárkányölő páncél fekete verzióját viselte és sötét varázslatokkal próbált minket elintézni.

A szobor a First4Figures által került a gyűjtők kezei közé. Az exkluzív verzió 1300 darabra limitált, mely tartalmazza lovagunk villámló botját is.
A csomag ezenkívül tartalmaz még egy nagyon szép Artprint-et, ahogy a katedrálisban várja ellenfeleit és egy plasztik eredetiségi igazolást sorszámmal ellátva.

Az első lényeges pont, ami említésre érdemes az a szobor doboza, melynek mérete felér egy kisebb koporsóéval.

Apró megjegyzés: ha nem tudunk a dobozoknak minimum egy raktárt biztosítani, akkor garantáltan sok fejtörést fog okozni ez a hobbi.
És legalább két személyre biztosan szükség van a kicsomagolásnál.

Ornstein testét a feje búbjától a lába ujjáig arany színű páncél borítja.
Itt van szükség a műanyag kiegészítésekre, hiszen a rengeteg kiálló részlet miatt nagyon sérülékeny a szobor.

A sok részletnek köszönhetően a megszólalásig megegyező a játékban látottakkal.

Sisakja egy oroszlán fejét ábrázolja. Hosszú élénk piros lófarokba fogott sisakdísze gondoskodik róla, hogy ne csak a szobor első fele varázsoljon el minket. Minden milliméteren van valami látványosság, ami lekötheti a figyelmünket.

Kétféle lándzsával állíthatjuk ki a karaktert. Választhatjuk a villámokkal ellátott fegyvert vagy az effekt nélkülit. A fényhatást a led csövek szolgáltatják, melyek az elejétől a végéig futnak a lándzsa teljes hosszán. Szintén kétféle módozatba kapcsolhatjuk, az egyik amikor folyamatosan fénylik, a másik amikor pulzálva fénylik, így olyan hatást kelt mintha igazi villámok ékesítenék. Személy szerint nekem sokkal jobban tetszik a villogással ellátott opció.

A talapzatot a székesegyház nagy lerombolt oszlopai inspirálták. A hátulján még elrejteni sem akarták a kapcsolóját a világító funkciónak. Engem teljesen lenyűgözött a szobor látványvilága, részletessége és kidolgozottsága. Remekül illik ehhez az ünnepi hangulathoz.

Ui.: Mindenkinek szobrokban és ereklyékben gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!

 

Méretek:

  • Magassága: 67cm
  • Szélessége: 56cm
  • Lándzsa hossza: közel 90 cm
  • Súlya: 11 kg
  • Anyaga nagyrészt műgyanta, de a könnyebb összeszerelhetőség miatt sok helyen műanyagot is tartalmaz.

 

Értékelés:

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/10 (még a hatalmas lándzsája sem tudta a stabilitását megingatni).
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/10 (a világítás és a színek teljesen rabul ejtettek).
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/10 (a portré egy oroszlán sisak, amelyet tökéletesen tudtak teljesíteni).
2020-01-01 Termékbemutatók, DarkSouls, First4Figures, Ornstein,