Cikkek

ECC Blade Trinity Drake Bemutató

„Drakula csak egy neve volt a sok közül. Babylon-ban Dragon-ként imádták, most Drake-nek hívják. A legendák szerint az ősi sumér földön született. Az eredetét senki sem ismeri pontosan, de egyet tudunk, Őtőle indult a faj. Ő volt az ura az éj gyermekeinek. Tökéletesnek született és mint a nagy fehér cápának, nem kellett tovább fejlődnie. Felejts el könyvet és filmet, ennél a fickónál nincs Happy End! Végig ott járt a színfalak mögött véres ösvényt vágva az évezredeken át, míg egyszer csak váratlanul nyom nélkül eltűnt.”

ECC Blade Trinity Drake Bemutató

Aztán hírét vettem, hogy Hunter kutat utána. Állítólag évszázadokig aludt.

Visszavonult a világtól, mert megundorodott tőle. Úgy tudom, pár hónappal ezelőtt talált rá…

Közeli helyeken, dombokon hegyeken,

 Transylvania egy eldugott üregében.

… méghozzá durcásan.

Persze ez nem jelentett problémát, mert Hunter sem egy egyszerű halandó, így könnyen szót értettek egymással és ideiglenesen beköltözött vámpír barátunk az egyik szabad szobánkba. A szavát adta, hogy rendes szomszéd lesz, nem fog zajongani, mindig elpakol maga után a konyhában és a wc ülőkét sem felejti el lehajtani.

De viccet félretéve, a vámpíros dolog nagyon is komoly. Habár eddig még nem tapasztaltuk meg a létezésüket, egyesek szentül meg vannak győződve arról, hogy igenis köztünk járnak. A szórakoztatásunkra a kategóriában „ezermegegy” film, sorozat, képregény, videójáték készült. Itt van például a korszakalkotó Penge-trilógia.

Ki ne ismerné? Hát nem egy Twilight, de azért a top 5-ben benne van. :D

Drake a trilógia utolsó részében fedi fel valódi kilétét a vámpír alattvalók és a híres-neves Fénybenjáró előtt. Mint, ahogy az általában lenni szokott, a film 3/4-éig elhúzzák a dolgokat, majd az utolsó 10 percben a hibrid Penge megszégyeníti vérszívó barátunkat, ja, és persze meg is öli.

Én személy szerint egy kicsit keveselltem a látványt és bátorkodom bevallani, hogy vele jobban szimpatizáltam, mint azzal másik cybergoth jelmezes fazonnal. Bár azt az átalakult formáját, amikor az állkapcsa össze-vissza van, kicsit soknak érzem, ebből is látszik ő más, mint a többi.

Ő ilyennek született, így kell Őt elfogadni, nemdebár?

Drake ősi, kristálytiszta DNS-ét még nem hígította fel több száz nemzedéknyi szelektív mutáció.

S ezt a formáját láthatjuk és csodálhatjuk életnagyságú szobor formájában, melyet az Elit Creature Collectibles hozott el nekünk, Blade Trinity névvel fémjelezve.

A stúdió most sem okoz csalódást, Drake kidolgozása messze menőkig hozza az elvárt szintet, sőt még túl is lő rajta.

A szobor különlegessége, hogy sötétben UV-lámpával megvilágítva, kék színben fénylik a bőre a redők között. Ehhez természetesen egy erre alkalmas világító eszközt is mellékeltek a dobozba.

Igazán limitált darabról van szó, mindössze 300 készült belőle.

A csomaghoz jár még egy eredetiséget igazoló dokumentum is, mely valódi arany plakettel lett ellátva, igaz nem egy kiló a súlya, de még mindig több mint, amit általában a „legdrágább” ételek tetejére tesznek.

 

Méretei:

Magasság: 80 cm

Szélesség: 68 cm

Mélység: 47 cm

Súly: 16,5 kg

Anyaga: műgyanta, fém

 

Ismételten Hunter segítségét kértem a szobor ide-oda pakolásában, mert nem csak marha-nehéz, hanem az összevissza álló tüskéi miatt még életveszélyes is.

Az összeszerelése nem okoz gondot, mint ahogy a mellszobrok esetében gyakran lenni szokott, két darabból áll az egész. A testet felhelyezzük a talapzatra és már csak annyi van hátra, hogy a nyakláncát rá adjuk.

Nem is tudom, mi jut eszembe, amikor rápillantok…

Talán az, hogy túlságosan is „Resident Evil”-ös egy vámpírhoz képest.

Az össze-vissza álló állkapcsának a tökéletes kidolgozása magasan felülmúlja az elvártakat. A rengeteg aprólékosan kidolgozott részletet csak akkor vesszük észre, ha egyenesen belemászunk az arcába.

Sőt, nem elég nézni, akkor tudjuk teljesen átadni magunkat a látványnak, ha megérintjük. Akkor érvényesül csak igazán, mennyire valóságos, élethű.

A portré az egyik legszebb, amit valaha láttam. (Még Hunter is teljesen el volt ájulva tőle, pedig ő aztán tényleg nehéz levenni a lábáról.)

A szobor teljes felületén nem találunk 1 mm-t sem, ami el lenne hanyagolva, tüskék, kinövések, nonfiguratív minták…

A sok közül az újabb pozitívom az, hogy úgy oldották meg a festését, hogy különböző megvilágításban mindig más-más színben pompázik. Az alapszíne a nyers húst juttatja az eszembe, de felfedeztem rajta pirosat, lilát, egy kis sárgát és zöldet is egyaránt.

A legjobb az egészben, amit korábban már említettem, hogy UV-fény hatására kéken izzanak a fején, testén lévő „repedések”. Sőt a talapzat hátoldalán is világít az a furcsa jel.

Ez a látvány eszméletlen és mindent megér. A szobor megérdemel egy külön helyiséget magának, ahol UV-lámpák kereszttüzében fürdőzhet.

A talapzata méltón viseli a szobor nevét. A repedéseknek és a különleges írásjeleknek köszönhetően egy pillanatra elhisszük, hogy tényleg egy ősi templomból származik ez az ereklye.

 

Az ECC sosem okoz csalódást, s most is bebizonyította, hogy úttörők a saját kategóriájukban.

Hálás vagyok, hogy sok szép munkát láthattam már tőlük és remélem, hogy a továbbiakban is csodálhatom a műveiket.

 

Végezetül pedig…

Ne felejtsétek el, előbb vagy utóbb a szomjúság mindig győz.

 

Értékelés:

- az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/10 (mivel egy darabból áll az egész, így bizony piszkosul stabil, kivéve a nyaklánc)

- általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/10 (elég félelmetes kis vámpír lett)

- végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/10 (ez nem csupán egy portré, ennyire szétágazó állkapoccsal akár 5 portréja is lehetne)

2020-11-12 Termékbemutatók, Blade, BladeTrinity, Drake, ECC, EliteCreatureCollectibles,