Cikkek

A Csodálatos Pókember és a Fantasztikus Emberi Fáklya

A héten páratlan párosokat mutatunk be nektek Hunter koma ötlete nyomán.

A Csodálatos Pókember és a Fantasztikus Emberi Fáklya

Sziasztok!

A héten páratlan párosokat mutatunk be nektek Hunter koma ötlete nyomán. A képregények oldalairól rengeteg ilyen baráti párost lehetne gyűjteni, biztosan tudnátok mondani nekünk pár ilyet. Én ma egy olyan párost hoztam el nektek, akiknek a barátsága 1963-ig nyúlik vissza. Van tipp? Nem ér lesni! Na, mindegy is. Természetesen ők a Csodálatos Pókember és a Fantasztikus Emberi Fáklya.

Meg kell hagyni, hogy ők nem az a tipikus sülve-főve együtt páros, de éppen ezért érdemes velük foglalkozni. Sok kalandban vettek ők részt, vagy szándékosan, vagy, mert a véletlen szele fújta őket össze. Az is biztos, hogy mindketten hasonlóan szájmenős karakterek, és ugye kérdéses, hogy fér meg két dudás egy csárdában… Nagyon is jól, feltéve, ha róluk van szó.

Ahogy a bevezetőben említettem, a barátságuk már több mint ötven éves. Az Amazing Spider-man 1. számában ismerkedtek meg, amikor a tinédzser Pókember meglátogatja a Fantasztikusokat. Csatlakozni szeretne hozzájuk, mert azt gondolja, hogy a Fantasztikus Négyes tagjai jó pénzt keresnek a hősködéssel. Ezt eleinte nem tudják, ezért harcba keverednek egymással. Pókember is élvezi az erődemonstrációt, végül mégse csatlakozik hozzájuk, mert felvilágosítják, a hősök non-profit cégként működnek, így a tagság nem biztosít semmilyen bevételt. Érdekes, hogy ebben a képregényben Peter nem Parker, hanem egy állítólagos félreolvasás miatt Palmer lett, a későbbi részekben ezt az elírást kijavították.

Az Amazing Spider-man 3. számában is összefutnak hőseink, Johnny előadást tart az iskolában, ahol Peter tanul, viszont a Fáklya nem is sejti, hogy a Pókember is a hallgatóság körében van. Pókember ekkor próbál felocsúdni az Octopus dokitól elszenvedett vereségéből, és Johnny előadása a Fanasztikusokról lelket ver Peterbe, hogy nem szabad feladnia a harcot.

A Marvel szuperhősök titkos háborújában is sok panelen szerepelnek együtt, igazi nagy dumás alakok. Fáklya hajlamos túlozni, amikor önnön nagyszerűségéről esik szó, és sokan ezt szóvá is teszik neki. Viszont Peterrel még közös hangot is lelnek, amikor a többiek ugratásáról van szó. Láthatjuk, hogy amint Pókember megszerzi azt a bizonyos szimbióta ruhát – amiről nem tudja, hogy élősködő – máris odavet egy adag hálót Johnny képébe, csak hogy érezze a törődést.

Amikor hőseink hazatérnek a titkos háborúból, Peter „ruhája” önálló életet kezd el élni, és biztosan emlékeztek a Venom születéséről szóló bemutatónkból, hogy elmegy Reed Richardshoz, segítsen neki valahogy leszedni magáról a szimbiótát. Reed egy hangrobbantó puskával ledörrenti Peterről a fekete pókruhát, viszont így meztelen maradt, szüksége volt egy álruhára az identitása megőrzéséhez. Johnny nem volt rest ekkor sem. Fantasztikus ruhából volt elég, viszont ők nem hordanak maszkot. Ezért Póki fejére rak egy zacskót, és így születik meg az ikonikus fantasztikus/hihetetlen zacskóember (Amazing Bagman). Ekkor nézik amúgy Petert fantasztikus majomembernek is.

Az ASM 657-658 számában, ami itthon a Hihetetlen Pókember 2019/1 számában jelent meg, számos Peter és Johnny között történt ökörködésnek lehetünk a szemtanúi. Johnny „meghalt” a negatív zónában, és Peter ellátogat ezért az F4-hez. Ennek a beszélgetésnek lehetünk fül- és szemtanúi. Milyen is volt az ő barátságuk? A képek magukért beszélnek. Peter ebben a képregényben csatlakozik a Fantasztikus Négyeshez, viszont a Fantasztikus Pókember szerkót hamar visszavonultatják és az Antivenomhoz hasonló fehér alapon fekete pókmintás Jövő Alapítványos szerkóban nyomul kedvenc hálószövőnk tovább a régi csapattal.

Remélem jó kedvet hozott nektek ez a kis bemutató. Maradjatok otthon, ha tehetitek, én azt teszem.

-Jimbo-

2020-03-24 Képregény, Marvel, Pókember,