Cikkek

Hellboy: A Nagy Vadászat

Ma a vadászok legnagyobbikáról mesélek el nektek egy történetet. Mégpedig arról, hogy hogyan szerezte meg Hunter az Excaliburt.

Hellboy: A Nagy Vadászat

Sziasztok Vadászok!

Ma a vadászok legnagyobbikáról mesélek el nektek egy történetet. Mégpedig arról, hogy hogyan szerezte meg Hunter az Excaliburt.

Ez is csak egy átlagos melónak tűnt, a megbízó sem tűnt különlegesnek. Ő is a facebookon találkozott a nevünkkel, és hogy mivel a foglalkozunk. Kérte, személyesen találkozzunk angliai lakhelyén, mert ez a mostani nem telefontéma. Már akkor gyanús lehetett volna, de nem foglalkoztunk a megérzéseinkkel. Tévedtünk, amikor megbíztunk a rejtélyes alakban.

Hunter nem kért belőlünk, ezt az ügyet személyesen akarta elintézni, mint sok minden más esetben is. Nem gondolta, hogy olyan kalamajkába keveredik, ami meghaladhatja a képességeit. Megérkezett a fura alak – üzleti titoktartásból nevezzük csak a Gyűjtőnek – angliai lakhelyére. Meg is lepődött, amikor belekeveredik a Nagy Vadászatba, ami nevéhez mérten egyből lázba hozta főnökünket. Amikor megtudta, hogy ezúttal igazán nagy vadakra, óriásokra mennek, kevésbé sem csüggedt el. Elbír ő egyszerre hárommal is. De itt nem annyi volt.

Bőszen párbajra is hívta az óriásokat. „Gyertek!” – üvöltötte torka szakadtából. Az óriások csekély értelmű lények hírében állnak, viszont erejük emberi léptékben nem mérhető. Nem riasztotta el a Vad Ászt ez a tény, ezért rendet is vág köztük hamar. Megvannak az óriási trófeák, majd’ mindenki boldog.

De nem a mi Hunterünk. Ő még csak be sem melegített ebben a harcban. Sorsa, vére tovább űzi, neki küldetése van. De mi lehet az? Valami vonzza. Érzi, hogy valami olyan ereklye van a közelben, ami megváltoztathat mindent. El is indul egy irányba, a krónikák sem írják, pontosan merre.

Kalandozásai során véres csatát vív a koboldokkal, melyet látva egy ismeretlen hölgy galambbá változott segítői elvezetik a kastélyhoz, ahol az Úrhölgy nagy kincset tartogat számára. A várba való átkeléshez viszont még egy utolsó akadályt le kellett gyűrnie. A fekete óriás összezúzása után a várban meglátja a legszebb ereklyét, amit egy gyűjtő kívánhat, de vajon méltó-e rá? A Kard ott van, csak ki kell húznia a kőből. Azonban ismét egy veszedelmes ellenséggel kerül szembe, saját gonosz önmagával.

Végül megpróbálja kihúzni, és meglepődik, amikor a kő enged, a kard immár az övé. Ő Anglia királya.

———————————————————–

Remélem tetszett a kis történet, aminek az alapjául a Hellboy: A Nagy Vadászat képregény szolgált. A képeket is a képregényből fényképeztem ki. Itthon kiadta a Vad Virágok Könyvműhely 2019-ben. Hellboy Mike Mignola alkotása.

Vadásszatok Ti is velünk!

-Jimbo-

2020-01-14 Képregény, Hellboy, Marvel,