„Kedves naplóm!

Igen, már megint én vagyok. Sajnálom, hogy telefirkállak mindenfélével, de ismét nem tudom magamban tartani érzéseimet.

Rózsi ismét kikészített. Azt kérdeznéd, ha tudnál beszélni, hogy már megint mivel. Ezért is vagy, hogy leírjam, mi bánt.

Gyerekkoromban láttam, tudod, azt a filmet, amiben a Farkasnak elbecézett Torkosborz végig harcolta az életét, háborúkon át, testvérének oldalán (hivatalosan Kardfog nem is a testvére), majd a bevarrt szájú Deadpoolt is lenyakazta. Sokszor próbáltam már elfelejteni, de hiába, kitörölhetetlen emlék. X-men: Kezdetek volt a címe. Már akkor kikészültem. Aztán jött az utolsó film a főszereplésével. Jaj, mennyit sírtam, amikor az X-23 gyászolta „apukáját”. Az old man Logan tényleg szíven ütött, persze nem a képregényváltozata. Bár Rózsi akkor még mindig álnéven futott, és azóta is vérre menő viták részét képezi, hogy Pézsmapocok, Rozsomák, Torkosborz, vagy Farkas az igazi (magyar) neve.

Ha új év, akkor új kezdetek, ezért gondoltam, hogy elolvasom a Rozsomák: Eredet című könyvet (NMK 36., Hachette, 2019. május). A könyv cselekménye az előtt indul, hogy Logan megváltozott volna. A XIX. század elején járunk, egy kanadai földbirtokos család, Howlették birtokán, ahol az öreg Logan és fia, Kutya, valamint az éppen odakerült Rose szolgált. A megárvult Rose a beteges kis James Howlettet hivatott gondozni és ő a nő, akibe mindenki szerelmes lehet azonnal vagy hirtelen.

A hobbialkoholista Logan apuka egy nagyon kedves ember hírében állt, szerette szíjjal nevelni fiát, miközben másokat hibáztatott elbaltázott életéért. A kis pszicho Logan gyerek, eltanulva apjától a rossz modort, elvágja a Howlett gyerek, James kutyájának a nyakát, majd pedig a papával nekiiramodnak, hogy elintézzék az idősebb Howlettet, aki nem hajlandó a semmittevésért több pénzt adni. A szemétláda.

Amikor Loganék sikerrel járnak és megölik a földbirtokost (és itt jön a fordulat), a kis James gyerekből valami szörnyszülött válik, csontkarmok törnek elő a kezeiből, és apja gyilkosának keresztüldöfi a szívét, a Logan gyereknek meg átszabja az arcberendezését. Az addig beteges gyermekből hirtelen egy erős, gyorsan gyógyuló vadállat válik, azonban öregapja kitagadja, és menekülni kényszerül. Rose kíséri el, és hogy megvédje, Logannek nevezi el.

Logan és Rose egy kis bányászfaluban telepednek le, ahol a gyenge fiúból erős férfi válik. Hiába szereti Roset, a lány másba szeret bele, mert félelemmel tölti el Logan valódi énje, ugyanis esténként a Farkasokkal bandázik és hajlamos a dolgokat túlreagálni. 😀 Logan viszont annyira szereti a lányt, hogy hajlandó lenne el is engedni, amikor viszont gyerekkori ellensége felbukkan, Rose véletlenül beleszalad Logan csontkarmaiba, így csúnya véget ér. Logan önkéntes száműzetésbe vonul.

Így kezdődött a Rozsomák története. Hát mit mondjak. Azért a mi évünk jobban kezdődött, és biztos vagyok benne, jobban is fog folytatódni.”

Képgaléria

Szerző: Jimbo
Dátum:
Kategóriák: Képregény

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

További olvasnivalókpreloader