Sziasztok Vadászó Kóborlók!

Nehéz feladat elé állítottam magam, amikor a karácsony közeledtével bevállaltam a Walking Dead képregény bemutatását, karácsonyi kötődéssel. 😀 Emlékeztem ugyanis, hogy valahol réges-régen, a képregény kezdetének kezdetén, a civilizáció széthullását követően nem sokkal volt szó karácsonyról. Jelentem, volt ilyen. A képregény 7. füzetében, ami nálunk a második kötet elején jelent meg.

Látható a borító képén, hogy a zombik is élvezik a hóesést, várják a karácsonyt. Ejj, de csodás idilli kép ez. A képregény hangulata is igazán karácsonyi, de azonnal meg is látjátok. 😀

Nos a kötet elején eltemették barátaink Shane-t, aki bizony a főszereplő Rick legjobb barátja volt, mielőtt meg akarta volna ölni, és golyót nem kapott a nyakába. Eszükbe is jut, hogy bizony holnap lesz karácsony, amit Rick egy „hagyjuk ki idén a karácsonyt, egy szót se róla” mondattal le is rendez. Mert a gyerekeket már így is agyonra sokkolta a sok zombi, nem kell, hogy még a kihagyott ünnep is lelombozza őket.

Ezután belekeverednek mindenféle kalamajkába, a Mikulászombi és a krampusza is nyakon akarja csókolni Rick Grimest, aki ezt egy fejbeveréssel honorálja. A szeretet ünnepén. Most komolyan. Ennek nincs szíve. A kötet végén egyfajta karácsonyi ajándékként azért megkapják a lehetőséget egy jobb életre, találnak egy egészen jó állapotban lévő börtönt, amit otthonukként el tudnának fogadni.

Azt hiszitek, itt vége is van a mai bemutatónak? Akkor rosszul hiszitek. Mert nem álltam meg fél munkánál! Találtam ugyanis egy a 2013-as free comic book day alkalmából kiadott 6 oldalas karácsonyi digitális különkiadást is.

Miután a képregényből megismert Morgan és fia, Duane elmenekült a Ricktől kapott rendőrautóval, próbáltak máshol normális életet kezdeni, ami egy járkálókkal teli világban valljuk be, elég nehéz. A rövidke képregényből megtudhatjuk, hogy Morgan még mindig nem szokott hozzá az apokalipszis utáni világhoz, viszont törekszik arra, hogy fia ne érezzen kételyeiből semmit. Így nem felejti el a karácsonyt és még ebben a kilátástalan helyzetben is gondolt fiára, akinek egy gameboyt hoz a portyáról, és még a fát is közösen díszítik fel.

A képeket a Walking Dead – Élőhalottak képregény második számából (az élőhalottak a facebookon megtalálhatók, és az elohalottak.hu oldalon is), valamint a Walking Dead fandom oldalról vettem (https://walkingdead.fandom.com/wiki/Morgan_Special). A Walking Dead képregény alkotói Robert Kirkman és Charlie Adlard. A krampuszra szarvakat és a Mikulásra fejfedőt én adtam. 😉

Remélem kedvet hoztam a Walking Deadhez, de vigyázz, a zombi harap!

-Jimbo-

Képgaléria

Szerző: Jimbo
Dátum:
Kategóriák: Képregény

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

További olvasnivalókpreloader