„Meglehet, a jövő végleges. Nem tudom… Csak azt, amire a Terminátor tanított: Hogy sose adjam fel a küzdelmet és én sohase adom fel. A harc csak most kezdődik.”

A jövő egyre nagyobb súllyal nehezedik ránk. A jövő, amitől rettegek… az a nem is annyira távoli jövő, amikor majd egyszer a gépek fogják átvenni az uralmat az emberek felett. 🤖😱

Biztos vagyok benne, hogy sokatok elgondolkozott már azon milyen lenne, ha az általunk megalkotott robotok öntudatra ébrednének. Vajon barátságosak lennének vagy megpróbálnának minket rabigába hajtani? ☠️

Én az elnyomásra tippelnék.

Ha egy pillanatra belegondolunk, szinte biztosra vehetjük, hogy egy magasabb rendű intelligenciával felruházott „lény” nem fogja tűrni a szolgaságot. Ezzel egyenesen arányos a mi sorsunk, az elkerülhetetlen pusztulás.

Igencsak közkedvelt téma a filmiparban is. Csak hogy párat említsek, a leghíresebb filmek közül: előkelő helyet foglal el a szívemben a Mátrix és az Animátrix sorozat, utóbbi az előtörténetét meséli el a mozifilmeknek.

A másik nagy kedvencem a Vírus – Pusztító idegen, is helyet kap a listában. Kegyetlen és nagyon undorító film, gyenge gyomrúaknak nagyon nem ajánlom. 😉

És végül, de nem utolsó sorban, a megunhatatlan és nagy úttörő: A Terminátor. Már azt sem tudom hány része van, de, hogy őszinte legyek, engem igazán szórakoztat, és nem bánom, ha kijön még vagy 100, én akkor is meg fogom nézni. 😀 A témában már láttam, és fogtam jó pár, Arnold Schwarzenegger által alakított T800 és T101 típusú szobrot és figurát.

De, amit most be fogok mutatni Nektek, na, az merőben eltér a korábbiaktól. Büszkén állíthatom, megvan az új kedvenc.

A heti témánk ugye az alternatív világok, eltérő idősíkok. Bár cikkem alanyát maguk a készítők és a producerek száműzték világunkból, – hiszen a második rész után újraindították a franchise-t és így az ő ténykedései semmissé váltak… – ezáltal ők maguk hoztak létre több, eltérő idősíkot. 🙂

A Terminátor 3 : A gépek lázadása című filmből jól ismert T-X változatot láthatjátok, akit Kristanna Loken színésznő alakított.

Amit tudni érdemes a T-X Terminátorról: extrém bevetésre tervezték, plazma reaktor meghajtású fedélzeti fegyver arzenállal van felszerelve, többek között nanotechnológiai injektorokkal.

Méretek

Magassága: 39 cm
Hosszúsága: 18 cm
Súlya: 7 kg
Anyaga: műgyanta

Hogy az mit is jelent pontosan? 🤓

Ezen injektorok segítségével képes más gépeket irányítani, például egy egész flotta autót is az uralma alá tud hajtani, vagy akár egy másik Terminátort.

A harci váza megerősített páncélból készült, ellenáll minden külső támadásnak. A T-X gyorsabb, erősebb és intelligensebb a T-101-nél is. Arra programozták be, hogy végezzen minden kibernetikus organizmussal.

A sok pozitív képessége közül az egyik kiemelkedő, hogy polimimetikus, tulajdonképpen bármit leutánoz, amihez hozzáér. „Ő egy Antiterminátor Terminátor.”

Ezt a kedvesnek cseppet sem mondható, de annál félelmetesebb külsővel megáldott gépezetet a Sideshow Collectibles és Stan Winston saját stúdiója vállvetve készítette el, életnagyságú mellszobor formájában, tehát 1/1-es a méretaránya. Sorszám nélküli verzió, egyébként 750 darabszámra limitált.

Nagyon egyszerű összeszerelni, hiszen nincsen egy darab kiegészítő eleme sem.
Csupán ki kell venni a dobozából és már ki is tudjuk állítani.

A szobor éke a fénye. Mert igen, világít is ez a vonzó égi tünemény.

A robot hátoldalán találhatunk egy kapcsolót, melyet 3-féle állásba tudunk kapcsolni.
Értelemszerűen az egyik a kikapcsolt állapot. A második, amikor folyamatosan világít, ezenkívül még ki tudjuk választani az időzítő funkciót, amelynél a szobor magát lekapcsolja egy idő után.

Meglepetésként ért és egyben fejtörést is okozott, hogy nem volt a csomagban adapter, de kaptunk 4 db 9 voltos elemet.

Rengeteg időt töltöttünk azzal, hogy az interneten unboxing videókat kerestünk azért, hogy megtudjuk, hogyan kell bekapcsolni. Ez a próbálkozás kudarcba fulladt, semmi infó.
Majd egyszer csak, nagy nehezen rájöttünk, a módjára. Nem fogjátok elhinni… A talapzat alján a csuszásgátló pöttyöket kell eltávolítani, majd azoknak a helyén kicsavarozni és leemelhető lesz a fedőlap. Eztán helyezhetők be az elemek az aljzatba.

A filmben látottakkal megegyezően, hátborzongató kék fényt bocsát ki magából a szeme, az orra, a nyakánál végig és a fülrésze kétoldalt. A fülrész, vagy a halánték fényei nem is folyamatosan világítanak, hanem pulzálnak. Rendkívül kísérteties.

A fülében található áramkörös díszítés nappali fénynél nehezen kivehető, viszont a kék világításának köszönhetően, arra rálátásunk adódik. Ezen kis díszek egyébként a szobor egészén fellelhetőek.

A Terminátor első ránézésre különálló részekből lett összeépítve, és ennek az eredménye az, hogy bele láthatunk a koponyájába, amely belül üreges. Kiváló minőségi szobor, fémes fekete króm festése tökéletessé varázsolja az egész összhatást.

Keskeny talapzata, mintha csak a robot folytatása lenne, színben sem tér el tulajdonosától. Része egy adattábla, mely a film címét tartalmazza természetesen angolul.

Szerény véleményem szerint az ellenség organizmusai mindig félelmetesebbek. Pont a T-X maradt volna ki a szórásból? A T1000-es után egyből a dobogó első helyére került nálam női karakterünk. 😍

Képgaléria

10.0

Pozitívumok

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/10 (nagyon stabil, szépen kialakított szobor)
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/10 (hátborzongató, nem szeretnék vele egyedül maradni éjszaka)
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/10 (mintha csak a tv-ből ugrott volna elő, azokkal a gonosz kék szemeivel pedig az őrületbe kerget)

Negatívumok

Szerző: Cheryl
Dátum:
Kategóriák: Bemutatók Sideshow

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

További olvasnivalókpreloader