Sziasztok Vadászok!

Az utóbbi pár napban megszokhattátok, hogy minket is elkapott a közelgő karácsony heve. Ennek megfelelően ma egy megható karácsonyi Spawn történettel jelentkezem, a Spawn 39. számában (nálunk a Kezdetek kötet 7. részében) olvasható karácsonyi tanmesével.

Ebben a történetben egy szerény körülmények között élő csonka család karácsonyába csöppenünk bele. Az édesanya több helyen dolgozik, hogy el tudja tartani két gyermekét. Így van ez az ünnep során is. Őket is megilletné végre egy kis karácsonyi csoda. Nemde?

Úgy esik, hogy a kis Greggy egyedül marad otthon éjszakára, hogy várja a Mikulás érkezését. Eltökéli, ha törik, ha szakad, meglesi a Piros Ruhást, és rénszarvasait munka közben. Kikészíti tehát az ilyenkor szokásos dolgokat a Mikulásnak, süteményt, tejcsit, és amikor a tetőn mozgást hall, önkívületi állapotba kerül. Hát csak eljött, itt van! Akit viszont Mikulásnak néz, az nem más, mint Santa Spawn, aki a zsákját bankrablók hullájának darabjaival rakja tele, abban virgácsot és ajándékot biztos nem találsz.

Spawn meg is bünteti a kis krampuszokat, úgy karácsonyi módra. Ebben a történetben nem Rudolfnak van piros orra, és a csengettyűszó helyett is csak lánccsörgés visszhangzik a sikátorokban. A bankrablók pórul járnak, elviszi őket a pokoli hadsereg főparancsnok várományosa, a kis Greggy pedig már éppen azt gondolná, hogy kimaradtak a Mikulás listájáról, amikor megpillantja a tűzlétrára pottyant bankjegyköteget.

A kisfiú szépen becsomagolja, hogy örömet okozzon édesanyjának, aki nem tudja hova tenni a váratlan ajándékot. Honnan szerezte a kis Greggy ezt a rengeteg pénzt? Tényleg a Mikulás járt volna arra? Létezhet ekkora csoda? Lényegében mindegy is, a jószívű édesanya a pénzt a tömbház lakóinak készített karácsonyi vacsorára költi, mert a családnál és a barátoknál fontosabb nincs ezen a világon.

Így okozott Spawn egy felejthetetlen karácsonyt a kis Greggynek és barátainak.

A mellékelt képek között látható a borítórajz, és a magyar kiadásból kifényképezett panelek (Spawn Kezdetek 7. kötet – Infinity 2018., rajzok: Greg Capullo).

Jó karácsonyi készülődést és ráhangolódást kívánok mindenkinek!

-Jimbo-

Képgaléria

Szerző: Jimbo
Dátum:
Kategóriák: Képregény

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

További olvasnivalókpreloader