Hulk zúz vagy inkább zúzna, de nem tud, mivel nem Hulk, hanem Hulk Hogan.

Viszont Hulk Hogan is oda tette, amit oda kell, nem csak a konyhapultra…. Letett pár ellenfelet az asztalra, pontosabban a ring padlójára.

Na, de a viccet félretéve vegyük komolyabbra a figurát. Azt a figurát, ami ma terítékre fog kerülni. 😀

A heti témához igazodva, aminek a tematikája jelen esetben szabadon válaszható volt, az én voksom a jó öreg Hulk Hogan-ra esett.

Terry Gene Bollea hihetetlen sikereket ért el a pankráció és filmes területen, egykoron fényes csillagként tündökölt a bajnokok égboltján. Habár úgy tűnik karrierje leáldozóban van, mégsem tűnik el a süllyesztőben. Ahogy anno a ringben, az életben sem hajlandó feladni.

A rajongók most fellélegezhetnek, biztos forrásból tudom, hogy a Netflix egy életrajzi filmet készít Hulk Hogan pályafutásáról és sztárrá válásáról.

Nem fogják elaprózni a dolgot, hiszen nem mást, mint a Thor-t alakító Chris Hemsworth-t kérték fel a szerep eljátszására. Remélhetőleg mikor sor kerül a forgatásra nem fog súlyfelesleggel küzdeni, az biztosan rosszul venné ki magát. 😀 A premierdátumról egyelőre, nincs információ sajnos. 😞

Szinte megszámlálhatatlan győzelmei és vereségei közül egyet ragadnék ki, mikor a nagy Sziklával csapott össze, The Rock-kal, eredeti nevén Dwayne Johnson-nal. Bár a csatát Hulk Hogan elvesztette, kifütyülés helyett a közönség inkább istenítette. Nem tudom titkolni, hogy a Szikla az egyik kedvenc színészem a Baywatch óta. 😀 Ennél fogva bakancslistára került a Pop Culture Shock által tervezett The Rock szobor bemutatása is. Igaz, az még várat magára, hiszen csak jövőre kerül a rajongók kezei közé.

A most bemutatott szobrot a kevésbé ismert Storm Collectibles dobta piacra Hulk Hogan- Hulkamania névvel. Terry fénykorában, mikor megnyerte élete első WWE Bajnoki címét, amely győzelmével megszületett a Hulkamania. Innentől kezdve már csak ezzel azonosították a híres pankrátort.

Mindössze 1000 darabot adtak ki belőle. 1/4-es méretarányú, 49 cm a magassága.

Anyaga műgyanta és PVC a talapzat.

A Hulk Hogan-t egy ikonikus pillanatban sikerült megörökíteni, amikor épp letépi magáról a pólóját. Különlegessége, hogy valódi „ruha” anyagból készült ugyanúgy, mint a térdvédői és „hogyismondjam”… a bugyogója is. Ha valakinek kedve támad a bőrébe bújni, akkor könnyen megteheti.

Pillanatok alatt lehet rendelni az internetről ehhez hasonló felsőruházatot.

Megjegyezném, hogy a szobor legszebb pontja egyértelműen a portré. Habár a kiadó még igencsak gyerekcipőben jár, olyan szinten sikerült lemásolni a Hogan arcvonásait, amely vetekszik a legjobb stúdiókkal is.

Méretek

Magassága: 49.7 cm
Szélessége: 28 cm
Hossza:  26 cm
Súlya: 4 kg
Anyaga műgyanta és PVC a talapzat.

Aki nem ismerné főhősünket, könnyen azt hiheti, hogy egy igen beképzelt alakról van szó, köszönhetően annak, hogy a fejkendőjén és a pólóján is magát reklámozza.

De bizton állíthatom, hogy van is mire büszkének lennie. A tőle megszokott módon, feltűnő megjelenést kapott. A szőke hajának és „levédjegyezett” bajuszának színéhez passzoló sárga színben pompázik az egész alkotás. Csupán a vérvörös térdvédője töri meg a harmóniát.

Kidolgozottsága nagyon részletes, a duzzadó izmokon át a kidomborodó erekig minden nagyon szépen van ábrázolva.

Sárga fényes csizmájáról csak úgy verődik vissza a fény. Nem érinett volna rosszul, ha mondjuk a lábbelijét is valódi anyagból alkották volna meg. 🙂

A talapzata nagyon egyszerű, semmi felesleges csicsa. Az ikonikus felirat újra visszaköszön, ha mondjuk elfelejtettük volna ki is ő valójában.

Az egyetlen negatívum, amit tapasztaltam az mégpedig az illesztési pontok nem tökéletes találkozása. De a kiemelkedően jó portré ezért kárpótol.

Mindent összevetve nagyon rendben van az egész alkotás. Biztosan állíthatom, hogy bizalmat szavazok továbbra is a Strom Collectibles-nek.

Képgaléria

8.0

Pozitívumok

  • Az alapvető konstrukció, azaz a mű részei mennyire illeszkednek egymáshoz, mennyire tartják magukat, mennyire stabil a kialakítás: 10/6 (Nem egy XM Studios minőség, de nem is annyira rossz a helyzet.)
  • Általános dizájn, azaz a karakter testtartása, öltözéke, egyéb kiegészítői és maga az egész koncepció mennyire adja át a várt összhatást: 10/8 (Nagyon látványos a stílusa.)
  • Végül, de nem utolsó sorban számomra a portré kidolgozottsága jelenti a szobor egyik fő sarokkövét: 10/10 (szinte a megszólalásig hasonlít Hulk Hogan-re.)

Negatívumok

  • Nem egy XM Studios minőség, de nem is annyira rossz a helyzet
Szerző: Cheryl
Dátum:

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

További olvasnivalókpreloader